Laddar

Trelleborg får en egen comedy club: ”Ska blanda kändisar och rookies”

Under 2018 utlovas skrattfest i Trelleborg när en helt ny comedy club öppnar. "Jag har hört många klaga på att det inte finns något att göra i Trelleborg. För mig lät det som en kallelse" säger initiativtagaren Damian Alin.

delningar

I januari 2018 får Trelleborg ett välkommet tillskott när det kommer till nöjesutbudet. Det är komikern Damian Alin som öppnar helt nya Trelleborg Comedy Club på biblioteket.

– Jag har satsat på att öppna en klubb i sex månader nu, men jag var lite osäker på var jag skulle öppna den någonstans. Jag visste att det inte fanns någon klubb i Trelleborg så det var intressant. Sedan har jag jobbat som taxichaufför och hört många som klagat på att det inte finns något att göra i Trelleborg. För mig lät det som en kallelse, säger Damian Alin och fortsätter.

– Så jag började prata med lite restauranger men hittade inte rätt. Sedan började prata med biblioteket som var jättepositiva. Efter det har det gått väldigt fort.

Premiären för Trelleborg Comedy Club kommer att ske den 12 januari. Därefter kommer nya uppträdanden den andra fredagen i månaden, hela året ut.

– Det kommer bli en stand-up klubb med både kändisar och rookies, och till och med de som bara vill testa på. Mitt mål är att folk ska ha roligt och att de ska längta efter att komma tillbaka.

– Tyvärr får jag inte avslöja några namn än. Men jag kan säga att det rör sig om komiker som syns i både TV och radio. Men det roligaste tror jag kommer bli alla rookies. Jag har själv kört stand-up i ett år och vet hur svårt det är att komma in på ställena. På många klubbar handlar det om hur länge du hållt på snarare än hur rolig du är. Här ska vi ändra på det, jag vill ge alla en chans.