Laddar

Trelleborg blir utan H&M i ett halvår

Jättekedjan H&M kommer inte att kunna öppna sin nya butik i Trelleborg förens tidigast i september. Samtidigt stänger den befintliga butiken om bara en vecka.

delningar

Under våren skulle H&M öppna en stor butik i Åhlens gamla lokaler i Trelleborg. Men på grund av fastighetsägaren Abitares konkurs har bygget dragit ut på tiden.

Samtidigt går snart kontraktet för H&M:s befintliga butik i Valengallerian ut. Det gör att Trelleborg under nästan ett halvår kan stå utan en H&M-butik, något som Trelleborgs Allehanda var först att rapportera om.

Butiken i Valen håller öppet till och med den 18 mars, men sedan får företagets kunder handla i Malmö tills vidare.

– Vi kommer inte att öppna en tillfällig lokal under flyttperioden, och vår målsättning är att kunna öppna i den nya lokalen någon gång under september månad, säger Amanda Larsson som är presskontakt på H&M Sverige.

Vad kommer att hända med personalen i butiken i Valen? – Fram till dess att den nya butiken öppnar så kommer personalen att erbjudas omplacering i närliggande H&M-butiker.

Lotta Wahlqvist som är Cityledare på Trelleborgs Citysamverkan menar att det är synd att butiken försvinner en tid framöver, men att det inte behöver slå hårt mot den lokala handeln.

– Det är så klart tråkigt att det blir ett glapp fram till september. Dock, det viktigaste är att verksamheten kommer tillbaka. H&M behövs i Trelleborg, liksom alla andra butiker. Men inget står stilla, vi arbetar vidare med att utveckla Trelleborg som handelsstad. Det mest angelägna just nu är att vi får liv och rörelse i före detta Åhlénshuset igen.

På ovanvåningen av H&M:s nuvarande lokaler i Valengallerian ska Fitness24Seven öppna en nytt modernt gym.