Laddar

Trelleborg blir första stoppet för årets löparfest för barn

Nu ska Kalvinknatet ut på turné igen. Hela 21 lopp ska arrangeras. Premiärloppet kommer i år att ske i Trelleborg.

delningar

Varje år springer tusentals barn i södra Sverige Kalvinknatet. Loppet arrangeras av Skånemejerier och finns till för att uppmana barn att röra på sig. Loppen samlar även in pengar till de lokala idrottsklubbarna.

Nu är årets schema spikat och det kommer att bli hela 21 lopp runt om i Skåne, Halland, Småland och Blekinge. Premiärloppet kommer i år att arrangeras i Trelleborg, den 3 maj. Från arrangörens sida hoppas man på en ny folkfest.

– Vi har sett en stor ökning av deltagare till Kalvinknatet, framförallt bland yngre barn. Jag tror att allt fler föräldrar tycker att det är viktigt att visa barnen hur roligt det är att röra på sig, säger Caroline Hagman som är event- och sponsringsansvarig på Skånemejerier.

Loppet i Trelleborg arrangerar Skånemejerier tillsammans med IFK Trelleborg Friidrott.

Se hela turnén i faktarutan. 

Trelleborg 3 maj Ängelholm 5 maj Malmö Bulltofta 6 maj Eslöv 8 maj Hässleholm 9 maj Lomma 14 maj Halmstad 15 maj Höör 16 maj Ljungby 17 maj Höllviken 20 maj Helsingborg 21 maj Landskrona 22 maj Staffanstorp 23 maj Sjöbo 24 maj Ronneby 26 maj Ystad 27 maj Kalmar 28 maj Kristianstad 30 maj Lund 31 maj Jönköping 4 juni Malmö Tallriken 10 juni

Relaterade artiklar