Laddar

Toppolitikern bojkottar Trelleborgsgalan: ”Riktigt dåligt skött”

Efter att Faceookgruppen "Rädda vårt sjukhus" fått sin nominering tillbakadragen bojkottar Sverigedemokraternas oppositionsråd Trelleborgsgalan.

delningar

24Trelleborg har tidigare berättat om Facebookgruppen ”Rädda vårt sjukhus” som först nominerades till Tillgänglighetspriset, men som sedan togs bort av Kommunstyrelsen. Politikerna i Kvartetten menade att de nominerade inte uppfyllde kraven för kriterierna i priset.

Sedan dess har representanter för gruppen uttryckt stor irritation. Inga-Lill Högfeldt som driver gruppen påstod att de styrande politikerna försökte tysta ner de aktiva. Något som helt tillbakavisades av Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson. 

Nu har bråket fått ett efterspel. Sverigedemokraternas oppositionsråd Helmuth Petersen har gått ut och sagt att han kommer att bojkotta Trelleborgsgalan efter det inträffade.

– Det var inget svårt beslut. Rädda vårt sjukhus hade fått absolut flest röster och var nominerade av de tyngsta grupperna. Sedan påstod Kvartetten att de inte följde kriterierna. Här har man gjort ett stort fel. Antingen får de tävla om priset eller så kan man instifta ett till pris. Det hade varit väldigt enkelt, säger Helmuth Petersen och fortsätter.

– Jag har därför bestämt mig för att bojkotta årets gala. Jag hade inte klarat att sitta där och äta en god middag och vetat att det gått till på detta sättet. Det har ingenting att göra med de övriga pristagarna eller de nominerade i Tillgänglighetspriset. Det handlar bara om att det är väldigt dåligt skött från Kvartettens sida.

Är den här bojkotten från dig personligen eller hela Sverigedemokraterna? – Det är jag som bojkottar. Det är ingenting som vi har talat om i partiet och de som vill gå får göra det. Det här är mitt beslut och i ren empati.

Sedan tidigare har Inga-Lill Högfeldt beslutat sig för att bojkotta galan.

Relaterade artiklar