Laddar

Bingsgård hoppar av som näringslivschef: ”Har levererat”

Trelleborgs kommun står utan näringslivschef efter att Ulf Bingsgård väljer att lämna sitt uppdrag.

delningar

Trelleborgs näringslivschef Ulf Bingsgård har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag, något som Trelleborgs Allehanda var först att skriva om.

Bingsgård som i dag är sjukskriven för stress säger att han väljer att sluta eftersom han inte känner förtroende från vissa av politikerna och företagsföreningarna.

– Det har varit en höst med mycket diskussioner om hur näringslivsarbetet ska fungera. Det har riktats mycket kritik mot mig och min roll i samband med min sjukskrivning. Då kände jag att det inte finns ett tillräckligt stort förtroende för mig att återvända till tjänsten.

Bland annat har Trelleborgs företagarklubb TFK och företagarnätverket Viqtoria riktat kritik mot hans arbete. Då sades det att det inte fanns tillräckligt tydliga visioner och att han agerar för mycket som en politiker. Men får han bedöma sina egna insatser så är han nöjd med vad han har åstadkommit.

– När jag anställdes utlovade jag en rivstart och det tycker jag att jag gjorde. Jag satte igång med nätverksträffar och gjorde en stor mängd företagsbesök. Samtidigt så gjorde Trelleborg ett väldigt stort hopp i Näringslivsrankingen i år. Vi var en av kommunerna i landet som ökade mest. Det sammanföll med min rekrytering, så det borde finnas någon typ av samband där. Jag tycker att jag har levererat.

 

Ulf Bingsgård var kommunalråd för Moderaterna mellan 2007 och 2014. Det är ingen omöjlighet att vi får se honom i politiken igen framöver. Men när han är tillbaka från sjukskrivningen vill han satsa på sitt företag.

– Jag känner att jag är på bättringsvägen. Jag söker andra jobb och tittar på intressanta uppdrag. Sedan har jag också en tanke om att starta upp ett eget företag. Jag tror att det finns ett behov om att ha rådgivning till kommundirektörer och andra chefer i kommuner. Det är en av de viktigaste uppdragen som finns, men som samtidigt är väldigt speciella och komplexa. Då hade det varit bra om de kunde ringa och diskutera med någon som har erfarenheten, men helt utan egenintresse.

Bingsgård skulle ha gått tillbaka i tjänst den 19 januari.