Laddar

TFF-stjärnan om flyttryktena

Förlust – men TFF-backen Alexander Blomqvist stod på nytt för en stabil insats. Att allsvenska toppklubbar uppges vara efter honom tar han med ro.

delningar

Trelleborgs FF föll hemma på ett soldränkt Vångavallen efter att förre MFF-spelaren Deniz Hümmet gjorde matchen enda mål i den 12:e minuten.

TFF öste på och skapade mängder av chanser men förblev mållösa – trots att lagets anfallspar Dino Islamovic och Salif Camara Jönsson hade skott i virket.

– Jag tycker matchen talar för sig själv. Skillnaden är att Gefle gjorde mål och det är det fotboll handlar om. Vår målsättning är att göra mål i alla halvlekar, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist och fortsätter:

– Det finns inte mycket mer att säga. Vi är ett bra fotbollslag och skapade chanser, det är det positiva vi kan ta med oss i dag.

TFF-backen Alexander Blomqvist var inne på samma linje som sin tränare.

– Vi kan inte göra mål, och därför förlorade vi. Det är det enda jag tänker på just nu. Jag tror att vi hade sju, åtta klara målchanser och gjorde en bra match.

Nu tappade ni lite i toppstriden? – Så är det. En vinst så är man uppe och en förlust så halkar man efter. Men serien är lång, vi får se vart det hamnar. Nu har vi Brommapojkarna hemma nästa vecka, det blir en tuff nöt att knäcka.

Blomqvist omgärdas av flyttrykten och om ett par veckor öppnar det svenska transferfönstret, men det är inget han lägger något fokus på, enligt sig själv.

– Jag har läst lite, men har ingen koll på det direkt. Men det är klart, alla har ambitioner att spela så högt upp som möjligt.

Men du kan tänka dig att spela i ett annat allsvenskt lag än MFF? – Ja, absolut!

Superettan Trelleborgs FF–Gefle IF 0–1 (0–1) Målen: (12′) 0–1 Deniz Hümmet. Laguppställning: Marko Johansson – Anton Tideman, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Jacob Palander – Marcus Pode, Robin Nilsson, Erik Andersson, Zoran Jovanovic – Dino Islamovic, Salif Camara Jönsson. Publik: 2 802, Vångavallen.

 

Relaterade artiklar