Laddar

TFF-spelarnas dom: Sverige tar sig till VM

Svenska landslaget i fotboll ligger på play-off plats till VM. Ett lag som vet hur det känns är Trelleborgs FF. Vi lät därför några av TFF-spelarna tippa hur det går för landslaget i VM-jakten.

delningar

Det svenska landslaget i fotboll befinner sig i slutskedet av VM-kvalet. I matcherna mot Luxemburg och Nederländerna kommer svenskarnas öde att avgöras. Sverige ligger just på play-off plats men har möjlighet att ta sig upp till direktplats, eller i värsta fall åka ur direkt.

Trelleborgs FF befinner sig i samma position i Superettan. Laget ligger på playoff-plats till Allsvenskan med bara fyra matcher kvar. 24Trelleborg lät därför några av spelarna tippa landslagets chanser, eftersom de befinner sig i en liknande situation.

 

Salif Camara Jönsson: Jag tror de klarar att gå till VM, med de går vidare via play-off.

Dino Islamovic: Jag tror att de kommer tvåa och tar en play-off plats. Sedan beror det på vem de får möta i play-off. Det kan nog bli tufft.

Alexander Blomqvist: Landslaget går till play-off. Där kan de både gå vidare och åka ur. Det beror på motståndet.

 

Albin Nilsson: Vi går vidare till VM via play-off.

Mattias Håkansson: Jag tror Frankrike vinner gruppen eftersom de har lättare matcher på förhand medan Sverige har det lite svårare. Sverige kommer behöva ta sin plats via play-off.

Marko Johansson: Jag tror de går vidare till VM via play-off.

Kristian Haynes: Sverige vinner mot Luxemburg och förlorar mot Nederländerna vilket ger 19 poäng och man får förlita sig på att resultaten går vägen och att man når playoff. Väl i Playoff kan allt hända jag hoppas och tror att Sverige klarar att kvalificera sig till VM. Då gör Zlatan comeback och vi kan återgå till att alla bollar går till Zlatan.

Sverige möter Luxemburg på Friends Arena klockan 18:00 på lördag och avslutar gruppspelet genom att möta Nederländerna i Amsterdam klockan 20:45 på tisdag.

Relaterade artiklar