Laddar

TFF-profilens karriär skildras i ny bok: ”En fantastisk historia”

Till sommaren släpps en ny bok om en av Trelleborgs FF största profiler. I boken får även supporterföreningen True Blues en viktig roll.

delningar

Trelleborgs FF och supportergruppen True Blues kommer att skildras i en ny bok. Boken är skriven av den danska författaren Rune Engstrøm och handlar om fotbollspelaren Fredrik Jensens karriär. Eftersom Jensen var en de största profilerna i TFF så kommer boken att handla mycket om klubben.

– Jag känner Fredrik Jensen personligen och han har haft en spännande karriär. Han skadade sitt knä som 13-åring, det gjorde att han inte kunde spela igen förens han var 18. Sedan upptäcktes han av TFF, men skadade sitt knä en gång till. Då skulle många spelare gett upp, men inte Fredrik, säger Rune Engstrøm och fortsätter.

– Trots att många trodde att han aldrig skulle spela igen, så kom han tillbaka. Sedan blev han en stor profil i Trelleborg. Det är en fantastisk historia.

 

Fredrik Jensen är en av TFF största profilen. Foto: Bildbyrån

Eftersom Fredrik Jensen spenderade en stor del av karriären i just TFF, så skriver Rune Engstrøm om klubbens historia och om dess supporterskara. Flera medlemmar i True Blues har intervjuats för boken. Nu hoppas författaren på att kunna få in fler profiler.

– Det kommer förhoppningsvis även att bli kapitel med Benny ”Guldfot” Mårtensson och Per-Anders Abrahamsson där de får tala om sina tider i klubben.

Målet är att boken ska släppas under sommaren eller hösten.

Relaterade artiklar