Laddar

TFF laddar för allsvenskan – med att möta Superettanklubbar

Trelleborgs FF är 2018 ett allsvenskt lag. Men för årets träningsmatcher kommer man inte att möta några allsvenska konkurrenter. Istället väljer TFF att spela mot lag i Superettan.

delningar

Det står redan klart att Trelleborgs FF kommer att ställas mot IFK Göteborg i premiären av allsvenskan 2018, den första april. Men det kommer inte att bli den första matchen att året. Klubben har nu släppt sitt schema till försäsongen. Där ställs TFF mot Värnamo, Öster, Halmstad och GAIS. Trelleborg ska även ställas mot Östersund, Kalmar och Åtvidaberg i Svenska Cupen.

– De här två inledande matcherna mot Öster och Värnamo är bra matcher, Öster storsatsar och Värnamo har vi en bra relation med. Sen efter cupen möter vi Halmstad som vi har bytt plats med, ett lag som jag tror vi ligger på ungefär likvärdig nivå med år för år. I genrepet har vi valt att möta GAIS, en match som med största sannolikhet ska gå på Gamla Ullevi på hybridgräset, säger Patrick Winqvist till TFF:s hemsida.

Truppen kommer att samlas redan den 11 januari för ett första träningspass på Vångavallen. Årets första träningsmatch sker den 27 januari mot Värnamo. Första tävlingsmatchen blir mot Östersund den 9 februari. Den tidiga starten gör att spelarna måste vara i bra form redan från start.

–  Säsongen vi ska spela nu kan bli den längsta tävlingssäsongen någonsin i Sverige. Det gäller för spelarna att förstå det, men gör man som i år skapar man jättefina förutsättningar.

Se hela försäsongsschemat i faktarutan. 

 

 

Trelleborgs FF:s försäsong

27 januari 14:00 Trelleborgs FF – IFK Värnamo 3 februari 14:00 Trelleborgs FF – Östers IF 9 februari 19:00 Östersunds FK – Trelleborgs FF (Svenska Cupen) 25 februari 17:00 Kalmar FF – Trelleborgs FF (Svenska Cupen) 03 mars 14:00Trelleborgs FF – Åtvidabergs FF (Svenska Cupen) 17 mars 13:00 Halmstads BK – Trelleborgs FF 25 mars 15:00 GAIS – Trelleborgs FF

 

 

Relaterade artiklar