Laddar

TFF-ikonen ska träna landslaget: ”Stora likheter”

Det svenska landslaget i Goalball tar in oväntad hjälp inför landslagslägret i Trelleborg.

delningar

Det svenska landslaget i Goalball har många kopplingar till Trelleborg med tanke på att bland annat förbundskaptenen, lagkaptenen och Team Managern kommer från just Trelleborg.

Nu kallar landslaget in en annan Trelleborgsbekanting för att lyfta laget ytterligare ett snäpp. Det rör sig som TFF:s före detta målvakt Fredrik Fritz Persson, som ska hjälpa laget att vässa försvarstekniken.

– Vi är väldigt glada över att en så meriterad målvakt som Fredrik vill komma till oss. Det kommer hjälpa oss att förbättra vår teknik och vårt spel, säger förbundskapten Florim Seremeti i ett pressmeddelande.

 

I parasporten Goalball är målvaktstekniken viktig. Foto: Johanna Lundberg. 

Fritz Perssons uppdrag kommer dock inte vara långvarigt. Han kommer endast att agera som tränare under helgens landslagsläger i Trelleborg. Anledningen till att man tar hjälp av målvakten är att det finns stora likheter i hur fotbollsmålvakter och goalball spelare agerar med bollen.

Goalballandslaget stora mål i år är VM på hemmaplan i Malmö. Det återstår och se om TFF-ikonens tips kan ta dem hela vägen.

Relaterade artiklar