Laddar

TFF-ikonen drömmer om comeback: ”Ringer de så kommer jag direkt”

Han lämnade klubben för drygt fem år sedan, drömmer om comeback och tippar hur det går för TFF i allsvenskan.

delningar

Det är mer än fem år sedan den tunge, målfarlige och totalt orädde succéforwarden lämnade TFF. Att Fredrik Jensen är en klubbikon på Vångavallen är självklart.

– Jag drömmer om att komma tillbaka till TFF och ringer de så kommer jag direkt, säger Jensen.

Det första man möter när man kliver in i familjen Jensens hall är en dörrmatta med TTF:s emblem, något som säger väldigt mycket om den förra målspottaren.

– Jag försöker hänga med så mycket som möjligt. Jag har vänner kvar där nere, umgås med vänner som håller på med fotboll men sen vill man alltid ha mer.

Hans resa kan de flesta oavsett om man är TFF:are eller ej, men den är värd att återberätta. Fredrik Jensen nu 33 år, är uppväxt i lilla Löberöd utanför Eslöv och har alltid spelat fotboll. Han var ingen talang och har inte gått något fotbollsgymnasium, han pluggade till snickare och skulle jobba på familjens bygghandel. Efter att ha tagit sig till Höör IS i division tre fick både Trelleborg och Halmstad upp ögonen för forwarden.

– Allt är egentligen Mats Liljenbergs förtjänst det var han som fixade allt.

 

Foto: Nils Jakobsson 

Efter ett succéår i Höör med 38 baljor föll valet till slut på TFF och dit kom han som en ”nobody”, en bondpojke, en joker.

– Alla lag har bra koll på varandra men de visste inget om mig. De första matcherna hade motståndarna ingen aning. De sa: ”han springer som om han är halt och ser ut som en boxare”.

Att det blev fart med Jensen på planen fick alla lära sig snabbt.

– De flesta lärde sig efter första och andra året att jag bara körde och jag ville bara döda allt och alla. År tre då visste de att nu blir det åka av.

Efter en sex år lång sejour på Vångavallen flyttade familjen Jensen hem igen, ett beslut som var klart redan när han flyttade ner till Trelleborg.

– Trelleborg var alltid för stort för mig så jag visste att jag ville tillbaka och vi ville båda till landet. Vi vill ha möjligheten att om vi vill ha en häst, då köper vi en häst eller vill vi ha fem grisar så skaffar vi det.

När han tackade för sig var planen alltså klar, han skulle tillbaka hem och jobba i bygghandeln, men det fanns klubbar som ville få honom på andra tankar.

– Det fanns intresse från Hertha Berlin i Tyskland och Cesena i Italien men vi var i fel skede i livet, det var inte intressant oavsett vad. Vi ville skaffa hus och familj.

 

Det blev Löberöd och bygghandeln och även om livet till stora delar ser likadant även idag har det hänt mycket.

– Ja, det har blivit två barn, en hund, en häst och så har vi köpt hus två gånger. Man har mål i livet om hur man vill leva och nu är jag nära. Hade jag varit lite egoistisk hade jag velat spela fotboll på en hög nivå också.

Drömmen om comeback är på allvar, så pass allvarlig att Jensen redan börjat skissa på hur schemat med familjen skulle se ut. När TFF:s forward Selif Camara-Jönsson gick sönder kände Jensen massa känslor.

– Så fort han blev skadad fick jag en rysning sen tänkte jag hur fan ska de nu gå. Vårt signum i TFF har alltid varit att bli skadade, redan under min tid, säger han och tillägger:

– Sen tänkte jag att det är inte så lätt att hitta en kille utan kontrakt så då tänkte på mig själv och gick jag och mös lite i butiken.

Om samtalet kommer, nu är ju även Mattias Håkansson skadad? – Vill ni ha mig så krigar jag för er, så enkelt är det. Jag har börjat sakna det och blivit väldigt sugen.

 

Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Jensen har nyligen gått till Askeröd i division fem men han tror inte att han skulle ha lång väg till toppform.

– Om de mot förmodan skulle ringa så vet jag att jag inte är någon startspelare. Jag ska inte heller kalla mig lätttränad, det jag hade behövt är mer kondition och det är ju lättast att träna. Jag skulle säga att jag kanske skulle behöva en månad till matchform.

I nuläget är drömmen bara en dröm och Jensen räknar med att det blir fotboll framför tvn även i år. Men han vet inte riktigt var han har sin gamla klubb.

– De blev tippade i botten och jag vet inte riktigt själv var TFF står. Framförallt är det världens avbrott med Salif och Håkansson.

33-åringens styrkor på planen tror han kan vara lite det som fattas i dagens TFF.

– Jag gick bara på att ge allt alltid och vara helt sönder efter 90 minuter. Det var så jag fick min respekt.

Längre fram i år stundar redan nya utmaningar för Jensen, det vankas bröllop.

– Det är tid nu efter 10 år tillsammans. Jag friade redan för fyra år sedan och  då kom Julia (Äldsta dottern, reds. anm). Sen när vi skulle ta tag i det den andra gången, då kom dotter nummer två, säger Jensen.

Bröllopet kommer att hållas hemma på familjens gård, ett bröllop som verkligen passar Fredrik Jensen.

– Ja det får man säga jag vill inte ha det någon annanstans. Nu är det inte heller fler barn på gång så nu blir det av, avslutar Fredrik Jensen med ett skratt.

TEXT: Johan Nordström

Relaterade artiklar