Laddar

TFF går för direktplats efter nya segern: ”Hoppet är inte släckt”

TFF har ett järngrepp om tredjeplatsen i Superettan. Men nu blickar man mot topp två. "Vi ska slita så att matchen mot Dalkurd betyder någonting" säger tränaren Patrick Winqvist.

delningar

Under söndagen utklassade Trelleborg Åtvidaberg med hela 4-0. En seger som sätter Trelleborg i ett drömläge i jakten på en kvalplats till Allsvenskan. Men man nöjer sig inte där. Nu vill man på allvar ta upp jakten på Brommapojkarna och Dalkurd om direktplatserna.

– Jag kommer inte sitta och stirra på de andra lagen, vi ska klara att komma topp tre av egen kraft. Men skulle de spela bort varandra är det klart att det är gynnsamt, säger Patrick Winqvist och syftade på att Dalkurd och Brommapojkarna möts i nästa omgång, samt kvällens match mellan jagande Öster och Falkenberg.

Läs mer: Drömläge för TFF efter utklassning

I nästa omgång möter TFF IK Frej, sedan avslutar man hemma på Vångavallen mot just Dalkurd den 4 november.

– Vi ska ta poängen som krävs för att komma i topp tre. Vi ska slita uppe i Täby för att se till att den sista matchen här hemma betyder någonting. Hoppet om direktplats är inte släckt, säger Patrick Winqvist.

Samtidigt vill han inte fundera för mycket på om Trelleborg som klubb är redo för Allsvenskan. Skulle han och grabbarna ta steget upp finns det många frågetecken att räta ut för klubben.

– Det är omöjligt att säga om vi har vad som krävs, sportsligt har vi en 50% chans att nå Allsvenskan via kval. Jag är anställd som tränare och ska slita för att få så mycket poäng som möjligt. Jag pressar allt för att vi ska nå dit. Om man sedan stannar kvar är en fråga för framtiden, säger Patrick Winqvist och fortsätter.

– Förra årets försökte alla slå AFC, nu får de rätt mycket stryk i Allsvenskan. Halmstad åker upp och ner. Mitt mål är att Trelleborg ska spela allsvensk fotboll. Den dagen jag lämnar klubben ska klubben vara i så gott skick som möjligt.

Trelleborg ligger just nu trea i Superettan, fyra poäng bakom Dalkurd men med en match mer spelad.

 

Superettan

Trelleborgs FF – Åtvidaberg 4-0 (2-0) 1-0 Mattias Håkansson (15′), 2-0 Zoran Jovanovic (37′), 3-0 Marcus Pode (59′), 4-0 Salif Camara Jönsson (64′)

Publik: 1280, Vångavallen

Relaterade artiklar