Laddar

Succéstart för Trelleborgs Comedy Club: ”Över min förväntan”

Damian Alins satsning i Trelleborg har gått hem hos invånarna. Men samtidigt hoppas han på mer publik och utlovar överraskningar i vår.

delningar

I januari var det premiär för Trelleborgs nya komediklubb på biblioteket. Efter en vinter full av skratt är grundaren Damian Alin redo att möta våren med nya gäster.

– De har gått riktigt bra. Vi har haft mer publik än vad jag förväntade mig. Vi har haft mycket skratt och en god atmosfär. Samtidigt har många grymma komiker gjort sin debut på vår scen, säger han till 24Trelleborg.

Komediklubben arrangeras inne i Trelleborgs bibliotek och föreställningar kommer att göras året ut. Det är en ovanlig lokal eftersom många standup-shower görs i krogmiljöer. Men satsningen har uppskattats av både publik och komiker.

– Det har funkat jättebra. Jag har själv varit runt på ganska många ställen, men det blir en helt annan stämning här. Flera av komikerna som varit här säger att det är deras nya favoritställe. Det är så klart jättehärligt att höra.

Nu laddar Damian för en höst med flera nya föreställningar, nästa är den 13 april. Han utlovar att stora saker kommer ske, men inte vad.

– Det finns en regel om att man inte får affischera och berätta om namnen när det är gratis inträde. Men det kommer att komma rutinerade komiker hit. Det vill säga sådana man sett på TV. Sedan kommer vi så klart fortsätta med att ta in härliga rookies också, säger han och fortsätter.

– Så jag hoppas trelleborgarna fortsätter att komma hit.

Trelleborg Comedy Club arrangeras den andra fredagen varje månad.