Laddar

Succéstart – då satsar Trelleborgsklubben mot SM-slutspel

Trelleborgs undervattenrugbylag har fått en smakstart på tävlingssäsongen. Efter seger mot värsta rivalen Eslöv, börjar klubben nu drömma om SM-slutspel.

delningar

Årets tävlingssäsong har börjat för de flesta lagen i Trelleborg. För stadens undervattenrugbylag innebar de två premiärmatcherna efterlängtad vind i seglen. I årets första matcher besegrade man både Göteborgsklubben Felix och största konkurrenten Eslöv.

– Det känns skönt att det äntligen går åt rätt håll. Efter att vi slagit Eslöv så ser det mycket bra ut i tabellen framöver, säger lagets tränare Martin Hempel.

Från gruppen kommer två lag att gå vidare. Storlaget Malmö kommer ta en plats, menar Hempel. Sedan står det mellan Trelleborg och Eslöv om att ta den andra slutspelsplatsen.

– Jag tror det är där det kommer avgöras. De andra två lagen har inte så mycket att sätta emot i år, säger Hempel som var med och besegrade Felix med hela 20-1.

Målet är nu att skrälla mot Malmö och knipa en poäng och framför allt inte förlora den andra matchen mot Eslöv. Då väntar slutspel under SM-veckan i Kristianstad.

– Målet är att nå slutspelet. Vi vill dit i år och sedan nästa år ta oss ytterligare ett steg. Klubben har inte varit där innan så det vore fantastiskt roligt.

Vad är det ni gör bättre år? – Det känns om att alla tar det mer seriöst. När vi kom hem från turneringen i Barcelona så var alla väldigt taggade på att fortsätta jobba hårt. Vi sliter mer på träningarna och jobbar för varandra.

Inga tankar på medaljer? – Vi har sagt att vi vill vinna SM inom 3 till 5 år. Men det kommer nog inte gå i år. Vi har ett duktigt men ungt lag som kommer att utvecklas.

Relaterade artiklar