Laddar

Succé för kommunens gatumusikanter: ”Kan bli nya samarbeten”

Under sommaren har sex unga gatumusikanter underhållit trelleborgarna. Nu tar det ovanliga sommarjobbet slut, men gruppen öppnar för nya samarbeten.

delningar

I några år har Trelleborg erbjudit några av stadens ungdomar ett av landets ovanligaste sommarjobb – som gatumusikanter. I år är det Siri Tufesson, Edvin Malm, Liv Adler, Isabelle Bladh, Maria Euström och Rasmus Olsson varit sommarens ensemble.

Under fredagen gjorde de sina sista spelningar för sommaren.

– Det har varit väldigt kul och lärorikt. Vi har spelat på gatorna men det mesta har varit på Palmbussen och på äldreboenden. Där har det uppskattats väldigt mycket att vi finns, säger Liv Adler.

Även från kommunens sida är man nöjd med sommarjobbet. Trots att solen inte direkt strålat över staden.

– Det här är ett av de svåraste sommarlovsjobben som finns i Trelleborg, för det är otroligt fritt och det krävs ett stort ansvarstagande. Vi har skickat ut en bunt med papper med tips och råd. Sedan är det eget ansvar som gäller och jag tror att de har lärt sig väldigt mycket av det här jobbet, säger Annika Eriksdotter-Flink på kommunen som ansvarat för gruppen.

Vad betyder den här satsningen för Trelleborg? – Det bidrar oerhört mycket till gatubilden plus att det sprider mycket glädje när de har varit i kontakt och varit på äldreboendena.

På just äldreboendet har de unga musikanterna gjort stor succé. Många av kommunens äldre har fått ett trevligt besök med underhållning.

– Många av de vi har besökt har uppskattat det väldigt mycket. Vi har redan fått förfrågningar om nya spelningar även efter vi slutat vårt sommarjobb . Så det är kul att vi blivit såpass populära, säger Edvin Malm och Siri Tufesson.

Finns det möjlighet för framtida samarbeten med den här gruppen? – Ja, jag tror det. Vi har pratat om att åka runt på äldreboendena i höst eller under julen, säger Maria Euström.