Storsäljande glögg återkallas: “Kan explodera”

Genrefoto: Mostphotos.

Totalt säljstopp då "det finns risk för att flaskan kan explodera", enligt Systembolaget.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Systembolaget meddelar under måndagsmorgonen att man återkallar alkoholfria glöggflaskor från den folkkäre tv-profilen Ernst Kirchsteiger. Detta efter att det har rapporterats flera fall av exploderande flaskor.

"Systembolaget säljstoppar i samförstånd med producenten Ernst alkoholfri glögg. Produkten säljstoppas då det finns risk för att flaskan kan explodera", skriver Systembolaget i ett pressmeddelande.

Aftonbladet har tidigare skrivit om flera fall av de exploderande flaskorna.

När en familj i Sundsvall gått och lagt sig en kväll hördes en ordentlig smäll från vitrinskåpet, då en flaska av ”Ernst glögg” hade exploderat.

– Den hade skjutit sönder ena sidan på skåpet och det är flera skärskador, som om någon rispat med ett rakblad. Det måste varit en otrolig kraft, sade den drabbade familjen till tidningen.

Kunder som köpt produkten ombeds att lämna tillbaka den till någon av Systembolagets butiker och får då pengarna tillbaka. Återkallelsen gäller 1936-01 – Ernst alkoholfri glögg 0,5%, 750 ml.

Företaget Saturnus som har producerat glöggen skriver i ett pressmeddelande under måndagen att man drar tillbaka samtliga flaskor i alla butiker efter att ha fått kännedom om fall då Ernst Glögg flaskor har exploderat och skriver följande:

"I framställning av alkoholfri glögg är basen juice eller avalkoholiserat vin. Jäsning är en naturlig process som olyckligtvis startat i dessa enskilda fall. Jäsningen har gjort att det bildats kolsyra. Kolsyran gör att trycket i flaskan ökar vilket troligast är orsaken. Vi har omfattande kvalitetsrutiner för att förebygga händelser som denna. Vi beklagar givetvis djupt det inträffade".

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar