Laddar

Stor julfest under hemvändardagen: ”Hoppas på fullt hus”

När julafton är över tar festerna vid. Juldagen är en av årets största festhögtider. Nu satsar Trelleborgs nattklubb, The Vibe, på en jättefest med jultema.

delningar

Efter julafton väntar en av årets största festdagar. Juldagen, i festtermer även kallad ”hemvändardagen”, lockar ut många till krogen. I Trelleborg har nattklubben The Vibe satsat stort.

– Den största skillnaden för oss är att vi äntligen kommer få ha öppet till klockan tre. Det kommer att bli en fest med ett jultema, där vi ber gästerna att klä sig i rött, säger Alexander Göransson som driver The Vibe. 

Nattklubben har under året bara fått ha öppet till klockan två på natten. Nu hoppas man att den extra timmen ska locka ännu fler besökare.

– Det är klart att vi hoppas på fullt hus. Juldagen är den största festdagen på hela året och då vill så klart att trelleborgarna kommer. Vi har satt en åldersgräns på 18 år eftersom vi känner att juldagen är en sådan dag där man ska kunna festa tillsammans, oavsett ålder.

Många som rör sig ute i kombination med alkohol riskerar att innebära stök i staden. Men polisen känner sig lugna inför festdagen.

– Julhelgen brukar vara väldigt lugn, precis i som många andra svenska småstäder. I större orter som till exempel Malmö brukar det vara större problem. Men för oss tror jag att det kommer bli som en vanlig helg, säger Anders Oxelbrand på Trelleborgspolisen.