Laddar

SSG släpper egen läsk: ”För alla trelleborgare med omnejd”

I projektet har eleverna på Söderslättsgymnasiet fått lära sig om företagande, om samarbete och om hur det är att faktiskt göra något på riktigt. Resultatet? En alldeles egen ekologisk läsk.

delningar

Under året har Trelleborgs ekologiska läskbryggeri Sodalicious, drivet av Mattias Lindemann, samarbetat med elever på Söderslättsgymnasiet. Och på tisdagen kunde den nya läsken ”Granatdröm” med smak av granatäpple, lime och rosmarin presenteras.

Releasepartyt hölls i Medieteket på skolan där det bjöds på tal och provsmakning.

– Vi har gjort det här för att alla trelleborgare med omnejd ska kunna njuta av läsken i sommar, säger läraren Maria Glave, en av initiativtagarna bakom projektet.

– Vad är möjligt? Vi testar och ser. Vi kan, vi vill och vi vågar, fortsätter hon.

Mattias Lindemann pratade om vilket roligt och lärorikt projekt det har varit, även för honom som exempelvis aldrig jobbat med granatäpple tidigare.

– Jag hoppas att det kan inspirera någon att göra något roligt och starta eget, säger han.

Premiärflaskan öppnades av Victoria Ström, elev på Vård- och omsorgsprogrammet.

– Det har varit jättekul. Vi har lärt oss att kombinera olika smaker, vad som passar bra ihop, säger Victoria som lagt om sina vanor en del efter arbetet med Mattias och Sodalicious.

Cola innehåller bara skit i jämförelse med den här läsken. Man tänkte inte på det innan att det innehöll så många dåliga ämnen. Om jag ska dricka läsk nu väljer jag hellre denna.

Relaterade artiklar