Spelar för kärlek och gemenskap: ”Mer än bara fotboll”

Spelade tidigare i Trelleborgs FF – Norlla Amiri kan bli årets föreningshjälte.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var 2015 som fotbollslaget Ariana FC grundades av Norrla Amiri och hans vänner. Det efter att tidigare ha spelat för Trelleborg FF. 

– Det är en nystartad förening och sedan starten har det gått spikrakt uppåt. Det är en förening som andas kärlek, tro och hopp. Föreningen fokuserar på mer än bara fotboll. Det handlar om respekt, gemenskap och att få människor att sammankopplas, säger Norrla Amiri. 

Norrla Amiri. Foto: Pressbild.

På bara fyra år har Ariana FC fått en gedigen publikskara och är samtidigt en av de mest mångkulturella föreningarna i Sverige. Laget har fått en stor betydelse för det afghanska sällskapet i Malmö, men alla är välkoma till klubben. 

– Vi är en mångkulturell förening med många nationaliteter. Det är afghaner, svenskar och kroater, alla slags folk egentligen. Det är en förening som är öppen för alla som vill känna gemenskapen och det goda med livet, säger Norrla Amiri. 

Nu har Norrla Amiri dessutom nominerats till Årets Föreningshjälte, ett projekt av Unibet tillsammans med Glenn Hysén och Robin Söderling

– Det känns roligt och spännande. Det är något nytt för min del. Men gör man något gott får man något gott tillbaka. Nomineringen är ett bevis på att vi gjort något bra, säger han. 

Foto: Pressbild.

Han spelar i både Ariana FC och Afghanistans landslag. Tidigare har Norrla Amiri spelat i Lund BK och Trelleborg FF och enligt honom spelar föreningslivet en viktig roll.

– Föreningslivet är väldigt viktigt för där kan man sammankoppla folk och blanda idéer och kulturer, samtidigt som man får förståelse för varandra, säger han. 

Framöver har han storslagna planer för Ariana FC. 

– Vi vill att föreningen ska ta kliv upp i divisioner. Sedan vill vi bidra till olika projekt i samhället, hjälpta till och ge tillbaka. Föreningen står mycket för de afghaner som anlänt till Sverige. Vi som afghaner hoppas ge tillbaka och alla som kommer till föreningen kommer att behandlasa med kärlek och gästvänlighet, avslutar Norrla Amiri. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar