Laddar

Spektakulära bygget ska förändra Trelleborgs skyline

Ett höghus, en byggnad som kommer att sticka ut och en ny mötesplats. Så beskrivs Trelleborgs nya jättebygge som nu godkänts av såväl Samhällsbyggnadsnämnden som Kommunstyrelsen.

delningar

Trelleborg kommer med stor sannolikhet få ett 16 våningar högt höghus. Det står klart efter att Samhällsbyggnadsnämnden och Kommunstyrelsen säger ja till ett nytt projekt. Det nya höghuset ska ligga ut mot Hamngatan brevid Telinska magasinet.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Patrik Holmberg (C) anser att byggnaden kommer förändra Trelleborg.

– Det är en väldigt speciell byggnad som kommer att sticka ut i Trelleborg, med tanke på att den kommer vara dubbelt så hög som byggnaderna runt omkring. Därmed är det viktigt att vi får en vacker byggnad och det tycker jag att vi har fått.

Det slutgiltiga beslutet skall tas i kommunfullmäktige men det finns en stor förhoppning om att beslutet ska gå igenom.

– I kommunen är vi överens. Det som eventuellt kan ställa till det lite är om Länstyrelsen kommer överklaga byggnadsplanen, säger Patrik Holmberg.

Uppdraget att rita huset har gått till Lloyds Arkitektkontor i Lund. Där är man mycket nöjda över att projektet nu ser ut att bli av och man hoppas kunna bidra till ett attraktivare Trelleborg.

”Vi vill skapa en mötesplats i huset, med butiker och restauranger. Huset ska vara levande 24 timmar om dygnet och med liv och rörelse i entréplanet, med aktiviteter och människor som rör sig in och ut, för att skapa trygghet i omgivningarna.” skriver chefsarkitekten Jonas Lloyd i ett mail till 24Trelleborg.

Projektet innefattar butiksyta, lägenheter och äldreboende på totalt 13 392 kvadratmeter.

I samband med byggnationen ska Telinska magasinet byggas om till en saluhall. Projektet innefattar även byggandet av gårdshus och takvillor.

Jonas Lloyd säger att möjlig byggstart kan se 1 mars eller 1 april 2018.

 

 

Relaterade artiklar