Laddar

Solomål avgjorde när TFF vann – rycker ifrån Falkenberg

Falkenberg spelade oavgjort mot Dalkurd i lördags. Då fick Trelleborg ett gyllene läge att skaffa sig ett litet avstånd ner till tabellfyran.

delningar

Striden om kvalplatsen i Allsvenskan har varit stenhård under en lång tid. Många lag slåss om tredjeplatsen, men under måndagen tog Trelleborgs FF ett litet grepp om den åtråvärda placeringen.

Efter att konkurrenten Falkenberg spelat oavgjort mot Dalkurd i lördags visste TFF ett de hade ett gyllene läge att skaffa sig ett fyrapoängsavstånd ner till tabellfyran. Något skåningarna tog vara på.

Men det var bortalaget GAIS som öppnade bäst på Vångavallen. Göteborgslaget hade mycket boll och TFF var inte riktigt på tårna. Men de grönsvarta kunde inte utnyttja sin start och sakta med säkert jobbade sig Trelleborg in i matchen. I halvtid var ställningen 0–0 efter en jämn halvlek.

– Det är upp och ner. Vi spelar bra i vissa stunder men gör enkla misstag och släpper in Trelleborg i matchen när vi ger dem så enkla avslut, sa GAIS Dusan Djuric till Cmore i halvtid.

I den andra halvleken öppnade TFF klart bättre än man gjort i den första. Efter knappa timmen spelad kom 1–0 för hemmalaget efter ett vackert solomål där Erik Andersson fick driva bollen förbi ett passivt GAIS-försvar och skjuta in ledningsmålet.

– Han får ta sig förbi alldeles för enkelt där Andersson, men han är kylig, sa Cores kommentator Peter Backe.

Därefter gjorde GAIS några ändringar och försökte satsa mer offensivt. Något som i sin tur öppnade upp ytor för Trelleborg, som kunde utöka ledningen i den 80:e minuten. Efter ett fint väggspel fick skyttekungen Salif Camara-Jönsson bollen på den vänstra delen av GAIS straffområde, drev ner på kortlinjen och passade mot bortre stolpen där Dino Islamovic kunde lägga i sitt sjunde mål för säsongen.

GAIS försökte febrilt att jaga en reducering på Vångavallen under slutminuterna, men fick aldrig någon hundraprocentig målchans.

– Trelleborg tar tre nya poäng som betyder mycket i toppstriden. Man gör ett litet ryck på tredjeplatsen och närmar sig dessutom toppduon BP och Dalkurd, sa Peter Backe.

Målskytten Erik Andersson var nöjd efter slutsignalen.

– Jag tycker att vi gör en bra match sett till hela matchen. Vi vann i alla fall och det var bra, sa han i Cmores sändning.

Vad kan du säga om ditt mål? – Jag sätter upp en pass mot ”Salle” som deras mittback läser och sen får jag tillbaka den och tänker bara ”gå”.

Ni är i bra form nu, vad är det ni gör så bra? – Vi vill vara med där uppe i toppen och då måste man vinna matcher. Vi spelar bra som ett lag, är kompakta och gör mål på våra chanser.

Matchfakta:

Trelleborgs FF – GAIS 2–0 (0–0)

1–0, Erik Andersson

2–0, Dino Islamovic

TFF startelva: Johansson – Tideman, Blomqvist, M. Andersson, A. Nilsson – Pode, R. Nilsson, E. Andersson, Jovanovic – Camara-Jansson, Islamovic