Laddar

Soapery ska utmana marknaden med tvål från Trelleborg: ”Hög kvalité”

Tvål och doftljus är så mycket mer än bara dofter. Det anser grundarna till det nya företaget Soapery från Trelleborg. "För oss är det en inredningsdetalj" säger Natalie Lundquist som är en av grundarna.

delningar

När marknaden tvål och doftljus kändes för tråkig, så bestämde sig Emma Carlbom och Natalie Lundquist för att ändra på det. Nu lanserar deras nya företag Soapery en egen kollektion.

– För oss är det mycket mer än en tvål. Det är också en inredningsdetalj. Alla har kanske inte möjligheten att fräscha upp och renovera sitt badrum för dyra pengar, men alla har möjlighet att köpa in en snygg tvål. Det är en av detaljerna som kan höja ett rum, säger Natalie Lundquist.

Under fredagen var det dags för smygpremiär för nära och kära. Under de första månaderna av 2018 startar lanseringen. Därefter kommer tvålarna och ljusen att säljas i butiker runt om i Sverige.

– Många producenter på marknaden liknar varandra väldigt mycket. Vi känner att vi ville göra någonting annat. Soapery är speciellt eftersom vi producerar alla våra produkter i Skåne. Det innebär att vi är med i alla processer. Vi kan se när det tillverkas i tvålkaret och när det paketeras. Produkterna blir väldigt personligt knutna till Skåne och till oss, säger Emma Carlbom.

 

Valet av dofter har ägarna gjort själva. I vissa fall har de valt bort 25 stycken alternativ innan den rätta dök upp. Men framgången kommer att ligga i att de är kräsna, menar dem.

– Vi är personer som vill ha hög kvalité, så när det kommer till dofter har vi utgått väldigt mycket från oss själva. Vi vill själva ha det bästa, och det är också det vi vill erbjuda våra kunder.

Emma Carlbom driver i dag Holmänäs gård mellan Trelleborg och Höllviken. Målet är att utveckla Soapery vid sidan av sin nuvarande verksamhet.

– Slutmålet är att nå många svenska butiker som tilltalar oss. Våra produkter kommer inte att säljas i stora matbutiker, vi siktar in oss på de unika butikerna med kräsna kunder. Sedan kommer vi att öppna ett eget showroom här på gården. Drömmen är att kunna leva på det här, säger hon.