Laddar

Snart kan Trelleborg Övre få kameraövervakning

Trelleborgs kommun arbetar just nu med att få sätta upp övervakningskameror på Övre. Men först måste det godkännas av Länstyrelsen. "Den dialogen startade vi redan när vi såg problemen på Gasverket" säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson.

delningar

Ett några lugna veckor i Trelleborg chockades staden av att ett tiotal bilar förstördes på Trelleborg Övre, natten till torsdag. Under fredagsmorgonen gick ett pressmeddelande ut från kommunen om att man har en långsiktig handlingsplan för att upprätthålla tryggheten i Trelleborg.

– Det har varit lugnare i staden ett tag. Därför är det extra beklagligt med den skadegörelse på bilar som ägde rum på Övre natten mellan onsdag och torsdag, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och menar att en samverkan mellan kommunen, skolorna, socialförvaltningen och polisen är viktig för att lösa problemen.

– Grundproblematiken ligger i att det finns ungdomar som beter sig illa. För oss är det viktigt att vi arbetar långsiktigt med att skapa en trygg skola där man växer upp till trygga individer. Där finns det saker som vi kan jobba med. Sedan handlar det om att fånga upp de individer som hamnar i de här problemen. Vi behöver se till att de har en sysselsättning i form av studier eller ett arbete. Där jobbar vi redan i dag med flera projekt.

Just Trelleborg Övre har länge varit ett problematiskt område och nu vill kommunen se över hur man kan göra om området för att få mer människor i rörelse.

– Övre är en plats som är lite speciell just nu, där det inte rör sig så mycket folk. Vi tittar nu bland annat på om det går att starta genomfartstrafik så det blir lite mer liv och rörelse. Ett annat exempel kan vara att skapa aktiviteter eller göra en utökning av parken.

Många trelleborgare vill se kameraövervakning på vissa platser i Trelleborg, hur ställer ni er till det? – Vi arbetar redan med den frågan och har kontakt med Länstyrelsen om möjligheter att sätta upp övervakningskameror på Trelleborg Övre. Den dialogen startade vi redan när vi såg problemen på Gasverket.

Vad tror du att kameraövervakningen kommer ge för effekt? – Jag tror att många skulle dra sig för att göra den här typen av brott när det finns en risk att de blir filmade. Samtidigt är jag fullt medveten om att brotten skulle kunna flyttas till en annan plats i så fall. Även om vi inför kameraövervakning är våra långsiktiga lösningar fortfarande viktiga för att upprätthålla ett tryggt Trelleborg.

Relaterade artiklar