Laddar

Snart kan du äta tapas i biosalongen: ”Helt underbart”

När Pinchos kommer till Trelleborg så blir det med en spännande twist. "Det kommer gå att beställa in mat till sin plats i biosalongen" säger franschisetagaren Martin Barkelid

delningar

I februari kom nyheten att Pinchos kommer att öppna i Trelleborg. Den nya restaurangen görs i samarbete med Svenska Bio och ska ligga i anslutning till Grands lokaler. Bakom satsningen står Martin Barkelid, som snart är redo att börja bygga den nya restaurangen. Han tror väldigt mycket på sin etablering i Trelleborg.

– Jag jobbar med att sälja köksutrustning och har sålt mycket till Pinchos. Jag fastnade tidigt för deras koncept och började undersöka om det fanns någon bra plats att etablera en ny restaurang på. Jag bor själv i Malmö och började fundera på Trelleborg. Med tanke på att det är nära där jag bor och att utbudet i dagsläget är ganska snålt, tyckte jag att det passade perfekt, säger Martin Barkelid och fortsätter.

– Så jag började leta lokaler och när jag hade ett möte med Pinchos Nation berättade de om ett koncept i Linköping. Där hade de startat en restaurang i samarbete med Svenska Bio. Så jag kontaktade dem och de tyckte det lät som en toppenidé att göra ett liknande koncept i Trelleborg. Turligt nog hade de möjligheten att köpa loss lokalen bion finns i, så nu kan vi bygga precis som vi vill.

Det som kommer bli annorlunda med Pinchos i Trelleborg, kontra andra restauranger, är att gästen kommer att kunna få maten serverad rakt in i biosalongen. Det innebär att man kan avnjuta tapas till filmen.

– Det testade ett liknande koncept i Malmö, men med en annan typ av mat. Jag tyckte det var underbart att kunna sitta och äta mat när man tittar på bio.

Finns det ingen risk att maten kommer störa andra biobesökare? – En av biosalongerna kommer att tillåta mat. Där inne kommer det vara tydligt att man får ha mer förståelse för om det låter lite från besticken eller liknande. De som inte vill ha något sånt ljud är varmt välkomna till de andra salongerna.

 

Samtidigt som Martin Barkelid arbetar med restaurangen så pågår en debatt om Trelleborgs centrum. Många anser att centrum håller på att dö i och med att butiker stänger. Men Martin känner ingen som helst oro inför sin etablering.

– Butikerna konkurrerar mycket med e-handeln, så jag förstår att det är tufft. Jag ser samma tendenser på gågatorna i Malmö. Men det är absolut inget som avskräcker mig. Pinchos har tagits väl emot överallt som det har öppnats och här finns en bred kundkrets. Förhoppningen är att även folk från Vellinge och Svedala vill komma hit och äta, säger han och fortsätter.

– Jag har haft mycket kontakt med franchisetagaren i Motala. Det går jättebra för honom och det är en mindre stad än Trelleborg. Jag är väldigt säker på att det kommer gå bra här också.

Sedan frågan alla undrar, när kommer ni att öppna? – Det är alltid svårt att säga med sådana här projekt. Men just nu arbetar vi för att kunna öppna till hösten.

Den nya restaurangen kommer ha plats för 130 gäster.

Relaterade artiklar