Laddar

Skånetrafiken inför nya tidtabeller

Skånetrafiken har nu släppt årets tidtabell för tåg och buss i Skåne. Bland satsningarna finns fler avgångar över Öresundsbron.

delningar

Från och med den 10 december gäller den nya tidtabellen för Skånetrafikens bussar och tåg. Skånetrafiken väljer bland annat att återinföra 10-minuters tågtrafik i rusningstid över Öresundsbron.

– Vi har inför årets tidtabellsskifte fått hålla igen lite på önskade satsningar. Samtidigt har vi genom nödvändiga effektiviseringar lyckats skapa en del bättre resmöjligheter. Det känns väldigt bra och går i linje med vårt uppdrag – att få fler att välja kollektivtrafiken, och att göra den tillgänglig för så många som möjligt, säger Jan-Åke Bergmark chef för affärsområdet Buss Södra på Skånetrafiken.

Pendlarna mellan Trelleborg och Malmö berörs inte särskilt mycket av de nya ändringarna. Tågen kommer att avgå från samma tider som vanligt.

Den enda ändringen är att tåget mellan Trelleborg och Helsingborg som avgår klockan 19.11 står kvar i Malmö i fem minuter. Resan blir därför fem minuter längre på grund av ett myndighetsbeslut från Trafikverket för att släppa fram ett prioriterat godståg.

Se de andra ändringarna här.

Relaterade artiklar