Skånederby väntar: ”Dags att ta poäng”

Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN

MFF och TFF möts i stekhett derby.

delningar

Efter storförlusten mot GIF Sundsvall i måndags där Trelleborg åkte på däng med 1-6 jobbar nu Trelleborgs FF hårt för att hitta formen igen. 

– Vi har snackat om senaste matchen ihop. Vi har sagt att vi ska lägga den bakom oss och se framåt, och att det aldrig ska hända igen. Det är inte ett okej sätt att genomföra en match, och det får inte upprepas, säger Alexander Blomqvist till klubbens sajt. 

Enligt honom är det dags att vända den negativa trenden nu på lördag. 

- Derby är alltid derby, och det kommer väl bli speciellt på det viset. Vi vet om att poängen är lika viktiga i alla matcher, och nu är det verkligen dags för oss att ta poäng. En tuffare match kan man kanske knappt få i Allsvenskan, men det är elva mot elva på planen, och vi ska verkligen försöka göra det så svårt som möjligt för dem, säger Alexander Blomqvist. 

Senast TFF och MFF möttes var på Vångavallen den 13 maj. En dag som slutade med tre poäng för hemmalaget. 

- Jag har minnet i huvudet av att vi hade flera chanser att göra mål och att vi var farliga på fasta situationer. Sen kommer jag också ihåg att Marko räddade ett par möjligheter för Malmö, men samtidigt skapade de inte jättemycket i matchen, säger Alexander Blomqvist. 

Blomqvist hoppas nu på poäng mot MFF. 

- Det är jättesvårt att säga med tanke på hur läget ser ut, men självklart går vi in med inställningen att vi kan ta poäng i matchen, det måste vi göra. Jag hoppas på poäng, men sen vågar jag inte säga för mycket, säger han. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar