Laddar

Skåne mest populära resmålet för bilsemester

Under semestern är det många som åker på bilsemester någonstans i landet. I en ny undersökning framkommer det att Skåne är det mest populära resmålet för de som tar bilen till semestern.

delningar

I en undersökning som Falck och Ipsos tagit fram har det framkommit att de flesta som väljer att åka på bilsemester i sommar väljer att åka till Skåne/Blekinge.

Undersökningen har man frågat 1200 personer runt om i landet frågor om bilsemester. Av de tillfrågade svarade 6 av 10 att de reser med bil under semester.

15% (432 st) av de tillfrågade uppgav att de ska semestra i Skåne/Blekinge. På andra plats kommer Öland med 10%. På en tredje plats kommer det något vida begreppet Norrland (9%).

– Många ger sig ut med bilen på sommaren och det visar sig också i vår egen statistik på antal samtal och ärenden där folk har fått problem med bilen och behöver hjälp. Juni och juli är våra mest intensiva månader, säger Sofia Opitz, Marknadschef på Falck.

Av de som planerar att ge sig ut på bilsemester svarade de flesta att de stannar kvar i landet. Bara en av tio planerar att lämna landet.

 

 

 

Relaterade artiklar