Laddar

Sjuåring misshandlad – polisen släpper signalement

Polisen vill nu ha hjälp från allmänheten att hitta de två män som genomförde ett rånförsök mot en sjuårig pojke.

delningar

Polisen söker nu vittnesuppgifter efter att en sjuårig pojke blivit misshandlad i samband med en rånförsök på Kraftgatan i söndags. Två personer kom fram till pojken och krävde honom på pengar, när han sa att han inte hade några pengar slog en av männen honom i bröstet.

– Det är ett hänsynslöst beteende att gå på någon så ung med tanke på att de är så försvarslösa. Just nu ligger ärendet inte öppet, men jag har valt att ha bevakning på det för att snabbt kunna öppna det om vi får in nya uppgifter, säger polisens utredare Johanna Hasselquist. 

Polisen släpper nu signalementen på de två män som som ska ha genomfört misshandeln. Det rör sig som två personer, 14 till 20 år gamla. En av männen ska ha haft kortklippt ljust hår och en brun jacka med gula detaljer. Den andra personen har mörkt halvlångt hår med en svartvit jacka.

Efter misshandeln ska de ha rört sig från Kraftgatan upp till Engelbrektsgatan där de ska ha åkt åt varsitt håll.

Polisen har ännu inte hållit något förhör med pojken.

– När det rör sig om såpass unga offer kan det göra mer skada än nytta med att utsätta dem för polisförhör. Så vi har inte hållit ett regelrätt barnförhör än, utan endast talat med barnets mamma, säger Johanna Hasselquist.

Den som har tips till polisen uppmanas att ringa 114 14. Händelsen inträffade söndagen den 29 oktober runt klockan 16:40.

Relaterade artiklar