Laddar

Sara arrangerar promenad – för hemlösa hundar i Rumänien

Trelleborg deltar åter i kampen för de hemlösa hundarna i Rumänien: "Har man en möjlighet att kunna vara med och hjälpa till så tycker jag det är oerhört viktigt att göra det", säger Sara Chylenski.

delningar

För 6:e året i rad uppmärksammar Föreningen DogRescue hemlösa djur i Rumänien. Denna gången väljer de att gå för alla hundar i Braila som just nu sitter i dödshägnen och inväntar döden på ett plågsamt sätt där de inte ens får äta sig mätta.

Söndagen den 10 september klockan 12.00 arrangeras Walk For The Strays på flera olika orter i Sverige. I Trelleborg träffas man i Albäcksskogen där en promenad på cirka tre kilometer planeras.

Sara Chylenski arrangerar promenaden i Trelleborg, vilket blir hennes första gång i samarbete med DogRescue. Tidigare har hon arrangerat en liknande promenad för en annan organisationen.

– Eftersom förra promenaden blev väldigt lyckad och uppskattad så har min tanke hela tiden varit att från och med nu i höst arrangera cirka en promenad i månaden, som insamling till olika djur/hund organisationer varje gång. Nästa promenad kommer att bli för ett hundhem i Kroatien som jag besökte i sommar under min semester där, säger Sara och fortsätter:

– Hela mitt eget liv cirkulerar bara kring djur och jag arbetar heltid med mitt eget företag ”Rasta Tassarna” här i Trelleborg som erbjuder olika hundvårdstjänster, däribland hundrastning. Har man en möjlighet att kunna vara med och hjälpa till så tycker jag det är oerhört viktigt att göra det, det finns så otroligt många djur i världen som far illa och där ibland alla dessa hundar.

Stora summor pengar har donerats till de hemlösa, rumänska hundarnas förmån i samband med tidigare promenader som DogRescue har genomfört.

– Hundarna i Rumänien lever under fruktansvärda förhållanden. Dels är det viktigt för så många människor som möjligt få upp ögonen inför detta. Och att, de som vill, får information och möjlighet att kunna vara med och bidra och påverka, säger Sara.

– Denna dagen kan vara till enorm hjälp för hundarna och de fantastiska människor som sliter för dem varje dag. Dessutom kan man se det som ett tillfälle att komma ut och göra något annorlunda, roligt och givande med sin hund, fortsätter hon.

FAKTA: DogRescue

DogRescue är en ideell förening som arbetar för att hjälpa herrelösa hundar och andra djur i Rumänien till ett bättre liv. Föreningen grundades den 21 mars 2010 av en skara hundälskare med flerårig erfarenhet av egna adopterade hundar, adoptionsverksamhet i andra föreningar och ett stort internationellt kontaktnät.

DogRescue anser att en långsiktig lösning på gatuhundsproblematiken i Rumänien går att finna genom sterilisering av gatuhundarna på plats, utbildning i god djurhållning av rumänska skolbarn samt opinionsbildning i Sverige, uppger föreningen på sin Facebooksida.

Relaterade artiklar