Laddar

Sanslös succé för Trelleborg: ”Ska inte vara möjligt”

Trelleborg har en fantastisk generation av unga undervattenrugbyspelare. Under SM tog laget hem ett guld och ett silver.

delningar

Trelleborgs UV-rugby fortsätter att skörda framgångar på ungdomssidan. I fjol vann man SM för yngre juniorer i överlägsen i stil, och i år tog man ett guldet igen. Men mer bragdartat var att man även tog silver i tävlingen för äldre juniorer, med i stort sett samma trupp.

– Det ska ju egentligen inte vara möjligt. Det är hur stort som helst. Våra spelare tar ett silver när vissa av deras spelare är 6-7 år äldre än några av våra. Vi hade två äldre juniorer i övrigt var det samma lag som spelade turneringen för de yngre juniorerna. Det är fantastiskt, säger lagets tränare Martin Hempel.

Men det är inte bara det faktum att de andra spelarna är äldre som är imponerande, eftersom man hade i stort sätt samma trupp spelade Trelleborg dubbelt så många matcher som konkurrenterna.

– Våra spelare körde tio matcher och finalmotståndarna körde bara fem. Finalerna spelades direkt efter varandra så tyvärr orkade vi inte hela vägen och ta två guld. Vi föll mot Stockholm med 9-3 i finalen för äldre juniorer.

Trots finalförlusten fick Trelleborgsspelarna hyllningar av motståndarlagen.

– Det var många som tyckte det var häftigt att de gick så långt. Jag är riktigt stolt över dem, säger Martin Hempel.

Vad betyder det här för er fortsatta satsning? – Jag tror vi är den klubb i Sverige som satsar mest på juniorer. Det här visar att det lönar sig. Vi kommer ha ett starkt lag även nästa år och sedan kommer även A-laget att bli bättre när våra spelare tar nästa kliv. Det är klart att det betyder mycket.

Relaterade artiklar