Sambo misshandlades blodig – höll spädbarn i famnen

Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån

En 35-årig man har dömts vid Ystads tingsrätt, bland annat för en grov misshandel mot sin sambo.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 12 juni kallades polis och ambulans till en stadsdel i östra delarna av Trelleborgs kommun. Den 35-årige mannens bror ringde då till SOS Alarm med anledning av att 35-åringen höll på att misshandla sin sambo. Under större delen av misshandeln höll kvinnan parets dotter, född 2017, i famnen. Dottern fick också vissa skador under misshandeln. Tingsrätten har dock bedömt att mannen inte hade uppsåt att skada henne.

35-åringen misshandlade bland annat sambon med kolv till en bilmotor. Ett metallföremål som vägde drygt 0,5 kilo. Två dagar efter misshandeln gjordes en teknisk undersökning och ett stort antal blodspår hittades bland annat på golvet, elementet och bänkskivor.

Kvinnan fick en stor mängd sår, blåmärken och bulor på kroppen och huvudet, till följd av misshandeln. Även mannen ådrog sig en del skador och har påstått att det var han som blev attackerad av kvinnan.

Tingsrätten anser att det kan varit så att kvinnan tillfogat honom ett del våld i inledningsskedet av misshandeln. Det är dock bevisat att det har varit relativt begränsat våld och tingsrätten anser att han troligtvis fått skadorna när kvinnan försökt värja sig för misshandeln hon utsatts för av honom.

Efter misshandeln försökte den 35-årige mannen lämna platsen i en bil. Han blev dock stoppad av polis. Det visade sig att han inte hade något körkort samt att han var narkotikapåverkad. I bilen hittades också en bit cannabisharts och ytterligare en bit cannabisharts hittades senare i lägenheten.

Nu har mannen dömts vid Ystads tingsrätt för grov misshandel, olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Han döms till fängelse i två år och tre månader. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 58 050 kronor.

Relaterade artiklar