I samarbete med annonsör

Så skyddar du din bostad från inbrott i sommar

Larmexperten Verisure erbjuder unika digitala lösningar och sätter en ny standard på trygghet.

Du och 6 andra har reagerat på denna nyheten

delningar

Under 2018 anmäldes totalt 36 800 inbrottsstölder, inklusive fritidshus, källarförråd med mera, enligt ny statistik från Brå. De anmälda brotten har under de senaste tio åren varit säsongsbetonade där årets största antal inbrott anmälts vintertid – då mörkret fallit.

En annan period där inbrottsanmälningarna sticker ut är under högsommaren, ofta när folk är bortresta.

Larmföretaget Verisure har specialiserat sig på larm är ledande i den digitala utvecklingen för att hela tiden möta tjuven med försvårande teknik som underlättar för kunden. Med innovationscenter i både Malmö och Madrid utvecklar företaget sin teknik självständigt och kan på så sätt ligga före konkurrenterna.

Bland annat har Verisure tagit fram ett larm med vibrationsdetektorer som känner av vibrationer innan till exempel en ruta krossats.

Innan tjuven hinner ta sig in har larmet redan gått. Det kan minska risken för att tjuven fullbordar inbrottet och skadar dörrar, fönster eller stjäler egendom. Verisure kan även erbjuda unik teknologi i form av en röstenhet som gör att larmcentralen kan få direktkontakt med de som befinner sig i bostaden, utan att behöva använda en telefon.

Om tjuven tar sig in kan man direkt kommunicera med denne och meddela att väktare eller polis är på väg. Men larmet har även en stark fördel vid andra incidenter. Om ett barn är hemma själv och det börjar brinna kan larmcentralen påkalla brandkåren och samtidigt få kontakt barnet via röstenheten och ge instruktioner om att lämna bostaden.

För att minska risken för inbrott under semestern och för att underlätta för grannar, kattvakter och växtvattnare erbjuder Verisure även möjlighet att koppla larmet till ett digitalt dörrlås. På så sätt kan man släppa in folk med Verisure App, utan att behöva kopiera och dela ut nycklar till var och en. Med appen kan man också tända och släcka lampor för att hålla tjuven borta och till och med kontrollera temperaturen i bostaden.

5 sätt som skyddar din bostad

1. Hemlarm uppkopplat till larmcentral

Ett hemlarm är en förebyggande åtgärd som skyddar både din bostad, dina saker och inte minst det som betyder mest: din familj. Ett professionellt övervakat hemlarm såsom Verisure blir snabbt hanterat av larmcentralen, dygnet runt, året om. Oavsett om du är hemma, på jobbet eller bortrest.

2. Säkerhetsdörr

En säkerhetsdörr kan ge ökad trygghet och tar både längre tid och ärr svårare att forcera än en vanlig dörr. Men glöm inte att se över alternativa ingångar såsom garage, förråd, fönster, altandörr eller balkongdörr. Att enbart ha en ytterdörr med godkänt lås eller en säkerhetsdörr är till liten hjälp om det är enkelt för tjuven att ta sig in någon annanstans.

3. Fjärrstyrd belysning

Med timers på lampor kan du få det att se ut som att någon är hemma. Har du hemlarm kan du med hjälp av smart plugs styra belysning och nästan alla elektriska apparater i ditt hem via Verisure App. Tänd och släck med mobilen. Programmera belysningen så att det ser ut som att du är hemma under semestern.

4. Skydda värdesaker med MärkDNA

MärkDNA ett syntetiskt framställt DNA som penslas på värdesakerna som enligt polisen minskat inbrotten i de bostadsområden där det testats. Varje märkning är unik och kan därmed spåras och kopplar samman värdesaken med dess ägare. Märkningen är osynlig men framträder under UV-ljus. Märkningen fungerar avskräckande och gör det mindre attraktivt för tjuven att bryta sig in, stjäla föremål och sälja dem vidare.

5. Säker förvaring av stege och verktyg

Att ha en stege i trädgården eller lättillgängliga verktyg i närheten av ingångar till bostaden underlättar för inbrottstjuven. Förvara istället detta oåtkomligt och inlåst.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar