Laddar

Så många jaktbrott anmäldes i Trelleborg

Under 2016 ökade antalet anmälningar i Sverige.

delningar

Under 2016 anmäldes drygt 3 700 jaktbrott i Sverige. Det är en ökning med nästan 50 procent jämfört med föregående år. Det visar statistisk från Brottsförebyggande rådet (BRÅ).

– Den stora anledningen till att jaktbrotten ökar skedde för några år sedan. Då blev det ett lagbrott att inte anmäla viltolyckor – och detta brott registreras i statistiken som ett jaktbrott, säger Magnus Rydholm, kommunikationschef på Svenska Jägareförbundet, till Nyhetsbyrån Siren.

Allra flest anmälningar, 71 stycken, gjordes på Gotland. I Trelleborg anmäldes tolv jaktbrott, vilket är en ganska stor minskning från året innan då 25 anmälningar gjordes.

– Det finns fortfarande många bilister som bryter mot anmälningsplikten och kontaktar polisen långt efter att olyckan inträffat, troligen eftersom deras försäkringsbolag kräver polisanmälan för att betala ut ersättning för skadorna, säger Magnus Rydholm.

 

Relaterade artiklar

Så mycket ökar skåningarnas elpris

För varje år som går blir elen allt dyrare i Skåne, det visar en ny undersökning. "Vi kräver politiska åtgärder", meddelar Hyresgästföreningen.