Laddar

Så många arbetslösa fick ersättning i Trelleborg

I Sverige var det under förra året 2,4 procent av befolkningen som fick arbetslöshetsersättning. Så såg det ut i Trelleborgs kommun.

delningar

Nyhetsbyrån Siren har bearbetat statistik från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen och undersökt hur många som fick a-kassa under fjolåret. I riket var det totalt 2,4 procent av befolkningen som fick a-kassa, men skillnaderna är stora från kommun till kommun.

– Totalt i hela landet var det färre som fick arbetslöshetsersättning 2016, och det förklaras av den goda arbetsmarknaden, säger Jessica Idbrant, chef för analysenheten på IAF, till Nyhetsbyrån Siren.

I Haparanda fick var sextonde invånare, 6,3 procent, a-kassa utbetalt under 2016, men i Högsby var det bara var hundrade person visar statistiken. Totalt betalades 12,5 miljarder kronor ut till drygt 237.000 personer.

– Medeldagpenningen har ökat, och det beror på att ersättningstaket höjdes. De som får ersättning får i genomsnitt en högre ersättning än tidigare, säger Jessica Idbrant.

I Trelleborgs kommun fick 1330 personer a-kassa, vilket är tre procent av befolkningen. Det är sjunde högst i Skåne län, som toppas av Burlöv där 3,8 procent fick a-kassa.

 

Relaterade artiklar