Laddar

Så länge varar kärleken i Trelleborg

I små kommuner varar kärleken längst. Ny statistik visar att äktenskapen i snitt håller 9 år längre i Trelleborg jämfört med Malmö.

delningar

I dag är det Alla hjärtans dag. Dagen till ära har Statistiska Centralbyrån och Nyhetsbyrån Siren sammanställt hur långt tid som äktenskapen i olika kommuner varar.

För Trelleborgarnas del ligger man en liten bit över genomsnittet i Skåne. Här varar äktenskapen i snitt 28 år. Trelleborgarna ligger dock en bit bakom Ystad som vinner mätningen med 33 år. Samtidigt kan man glädja sig över att bo i en mindre kommun. Storstaden Malmö kommer sist i den skånska mätningen med ett snitt på 19,6 år.

– I storstan finns en yngre befolkning. Det är många som gifter sig, men fler äktenskap upphör på grund av skilsmässa, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB.

Lyfter man blicken från Skåne så finns det både bättre och värre exempel. Allra längst håller äktenskapen i Övertorneå, här ligger snittet på hela 42 år. Stockholmsförorterna Botkyrka och Sundbyberg ligger i botten med ett snitt på 16 år.

Relaterade artiklar