Laddar

Så får du telefonen att hålla längre i kyla

När det är kallt ute påverkas all elektronisk utrustning, så även din telefon. Men det finns ett par knep för att få mobiltelefonens batteri att hålla längre i kylan.

delningar

Det främsta tipset för att hålla mobilen vid liv är helt enkelt att ha telefonen nära kroppen. Har du den i din innerficka eller liknande är risken att telefonen dör betydligt mindre. Dock kan det uppstå en kondens i telefonen beroende på temperaturväxlingen telefonen får utstå.

– För att undgå detta så bör uppvärmningen av telefonen ske mer gradvis, men genom att använda headset behöver du till exempel inte ta fram telefonen när du ska prata utan kan behålla den i fickan, säger Magnus Dahg, försäljningschef för Telekom på Elgiganten i ett pressmeddelande.

En annan lösning är att ha mobilen kopplad till en powerbank – ett bärbart uppladdningsbart batteri som laddar till telefon.

– Det finns små powerbanks som knappt är större än ett paket tuggummi, upp till mer rejäla kraftpaket som kan ladda flera telefoner åt gången. En powerbank kan också ladda din surfplatta, dina bärbara högtalare och actionkameran, säger Magnus Dahg.

Fem tips för att få mobilbatteriet att räcka längre i kylan:

Ha telefonen nära kroppen – Ha mobilen i innerfickan så håller batteriet längre.

Stäng av telefonen eller sätt den i flygplansläge – När du inte använder telefonen sparar du batterikapacitet om du har flygplansläget på.

Använd hörlurar/headset – Pratar du i telefon ska du använda hörlurar, då håller sig mobil varm i fickan och sparar batteri.

Ta med en powerbank – På så sätt kan du ladda din telefon när du är ute på vift.

Använd skärmskydd, mobilskal eller fodral – Tappar du din telefon i backen kan ett mobilskal vara räddningen.