Laddar

Politiska utspelet: ”Gör all stadstrafik gratis i Trelleborg”

Frågan om gratis kollektivtrafik för äldre rör upp känslor. Nu vill ett parti i Trelleborg att all kollektivtrafik blir gratis i stället.

delningar

Under onsdagen ska Kommunstyrelsen besluta om kommunen ska erbjuda gratis kollektivtrafik för de äldre. Kommunstyrelsens Arbetsutskott har föreslagit att alla över 75 ska få resa gratis. Men nu kommer Kommunistiska Partiet i Trelleborg med kritik mot förslag. I ett pressmeddelande skriver partiets lokala talesperson Dennis Andersson att betydligt fler borde få ta del av förmånen.

– När det gäller kollektivtrafiken borde Trelleborg vilja mer. Vi borde underlätta och göra det möjligt, inte bara för äldre, utan även unga och fattiga att ta bussen. Idag kostar en lokalresa hela 25 kronor i Trelleborg om den köps med Skånetrafikens-app.

– Vi i (K) kräver att hela lokaltrafiken görs gratis. Sett ur ett samhällsperspektiv så är detta lönsamt och miljövänligt. Och gör som sagt att de med minst pengar också har råd att ta sig fram till jobb och fritidsintressen. Ockelbo har kört gratis i 20 år, Kiruna 7 år, Avesta 6 år och Sala och Fagersta inför i år.

Partiet har inga mandat i Kommunfullmäktige eller Kommunstyrelsen och kommer därmed inte att delta i beslutet på onsdag.