Laddar

Dramatisk polisjakt i Trelleborg – försökte köra på polis

När mannen greps uppdagades flera brott.

delningar

Det var strax före tre mot natten mot måndag som en polispatrull fattade misstankar mot en moped som körde på en parkering vid Dalabadets camping. När patrullen försöker stoppa mopeden försöker föraren istället att smita.

Mopeden försvinner vidare mot Dalköpinge ängars naturreservat och polispatrullen följer efter. En polisman ställer sig i vägen för mopeden och signalerar att han ska stanna.

– Men då styrde mannen istället rakt mot polisen, som tvingades att hoppa åt sidan för att undvika att bli påkörd, säger Alexandra Johansson, pressoperatör vid Trelleborgspolisen.

Mannen misstänks nu för grov misshandel på grund av den nära krocken med polisen.

– I samband med gripande så väcks ytterligare misstankar mot mannen. Försök till skadegörelse, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, säger Alexandra Johansson.

Mannen försökte sparka in sidorutorna på polisbilen och har även betett sig våldsamt och hotat patrullen om våld.

Vid gripandet uppkommer också uppgifter om att den moped som mannen körde var stulen. Den skulle ha försvunnit från en bostad på Öringvägen någon gång mellan 22.00 på söndagen och 02.50 på natten mot måndag.

– Polisen kommer i kontakt med målsägande som berättar att mannen har varit i bostaden och tillgripit diverse saker medan målsägande låg och sov. Från bostaden saknas bland annat tankkort, godis och mopeden, säger Alexandra Johansson.

Polisen upprättar därför också en anmälan om stöld, snatteri och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Men då mannen kontrolleras av polis upptäckts ytterligare brott. Mannen i fråga verkar påverkad och misstänks därför för drograttfylleri samt narkotikabrott, eget bruk.

Det visar sig också att mannen saknar körkort, och att han vid gripandet bar på en kniv. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks då också för grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

 

 

Relaterade artiklar