Laddar

Polisens skämtsamma inlägg hyllas på Facebook

Polisen i Trelleborg uppmärksammar den nya lagen på ett lite speciellt sätt.

delningar

Sedan den 1 februari i år är det förbjudet för förare att hålla mobiltelefonen i handen under körning. Förbudet innehåller inga undantag utan gäller även blåljuspersonal.

I ett inläggPolisen Söderslätts Facebooksida uppmärksammar polisen den nya lagen på ett lite annorlunda sätt. I inlägget finns en bild där polisen Alexander Lindblom i Trelleborg har tejpat fast mobilen vid kinden med hjälp av avspärrningstejp. Till bilden har polisen skrivit följande:

Har du mobilen i handen när du kör, kanske den i andra änden luren dig bättre hör. Detta är sedan 1 februari förbjudet och straffbart, så via nu att du är lite smart. Koppla in din handsfree, så slipper du fattigare bli. Straffet kan bli böter, om du inte detta sköter.

Inlägget har fått stor uppmärksamhet på Facebook. På söndagskvällen hade bilden över 1 500 reaktioner och flera hundra delningar. Bland kommentarerna syns övervägande positiva reaktioner.

”Så kul att man kan bjuda lite på sig själv” och ”Sjukt rolig bild! Innovativ lösning” är bara några av kommentarerna som trillat in.

Till Kvällsposten säger Alexander Lindblom att tanken är att inlägget och bilden ska uppmärksamma den nya lagen.

– Det är för att vi ska försöka få ut kunskapen om att man inte får köra bil och hålla telefonen i handen.

Bilden togs i samband med att han och hans kollega satt i en polisbil där det vanligtvis brukar vara bekymmer med handsfree-funktionen.

”Vårt yttre befäl Alex har hittat en egen lösning till detta eftersom mobiltelefonerna inte alltid kopplar upp som de ska i bilen”, står det avslutningsvis i inlägget.

 

Relaterade artiklar