Laddar

Polisen varnar för ny livsfarlig drog

Polisen har inte stött på varianten ute på gatorna tidigare.

delningar

En ny livsfarlig drog har upptäckts. Efter ett dramatiskt ingripande väljer nu polisen i Helsingborg att gå ut med en varning.

”Delar av Fokusgruppen rullar in samtidigt som lägenhetsdörren bryts upp av annan patrull. Den knivbeväpnade mannen hoppar ut från en balkong ca 6m upp. Mitt framför vår bil. Han landar illa och raglar fram mot oss. Pendlar i humör och är allmänt osammanhängande. Psykos befaras. Mannen beläggs med handfängsel.”

Så inleder polisen i Helsingborg en varningstext som publicerats på Facebook. I lägenheten hittades en livlös kvinna och båda personerna fick föras till sjukhus för vård. I närheten av platsen där mannen landat hittades en påse med en så kallad Rc-drog (läs mer i faktarutan).

”Rc-droger består av molekyler som flyttas hit och dit i undergroundlab. För att uppnå ”bäst effekt”. Den bästa trippen helt enkelt. Många Rc-droger liknar ruset hos befintliga droger men är inte testade och Du vet inte vilken dos du klarar från den inköpta batchen. Överdosering är därför en påtaglig fara”, skriver polisen i inlägget.

Drogen beskrivs som lätt att få tag på över internet och polisen ber allmänheten att vara uppmärksam.

”Föräldrar, släkt och vänner. Håll utkik efter påsen på bilden. Fokusgruppen har inte stött på just den varianten på gatorna tidigare. Vaksamhet önskas”

Läs hela inlägget här nedanför.

RC-droger

Research chemicals (RC) är samlingsnamnet på droger vars effekter helt eller i stor utsträckning inte är studerade på djur och/eller människor.

Innebörden av ”research” är att brukarna undersöker ämnets effekter genom att själv vara ett försöksdjur.

Nya droger tillverkas hela tiden. När en molekyl flyttas uppstår ett helt nytt ämne. Detta innebär att tillverkarna hela tiden ligger steget före en narkotikaklassning.

Det i sig innebär att polis ofta stöter på ämnen som på pappret är lagliga men precis lika farliga som de förbjudna släktingarna.

Källa: Polisen

Relaterade artiklar