Laddar

Polisen: ”Trelleborg behöver bättre belysning i centrum”

Citysamverkans medlemmar vill ha bättre belysning i centrala Trelleborg. Nu ställer sig polisen till samma skara. "Personerna som begår brott är ofta mörkrädda individer. Det försvårar för dem att genomföra inbrotten om de riskerar att bli upptäcka" säger Anders Oxelbrand på Trelleborgspolisen.

delningar

Under de senaste veckorna har fyra inbrott skett i lokaler i centrala Trelleborg. Inbrotten har alla skett på ett liknande sätt. Tjuvarna gör sönder ett skyltfönster eller dörren med hjälp av en sten, och tar sig sedan snabbt till kassan för att stjäla kontanter.

Enligt polisen är ännu ingen gripen för inbrotten.

– Vi jobbar utifrån att det rör sig om en och samma gärningsmän vid alla fyra tillfällen. Det gör vi med tanke på att alla inbrotten ska ha skett på en väldigt begränsad yta och med liknande tillvägagångssätt .Vi tror även att han har färdats på cykel vid minst två av tillfällena, säger Anders Oxelbrand som är förundersökningsledare på Trelleborgspolisen.

I övrigt har polisen väldigt lite att gå på och vill ha in tips från allmänheten.

Finns det några kameror på Algatan som kan hjälpa er? – Vad jag vet så gör det inte det. Det är många butiker som inte ens har kameror. Det finns kameror vid bankomaterna men de filmar endast individerna som står vid den. Om något skulle fastna i bakgrunden så är det mest turligt.

Precis som Citysamverkan och många invånare vill polisen se bättre belysning på Algatan och CB Friisgatan. Man för från polisens sida en dialog med kommunen om bättre belysning.

– Vi ser gärna att man sätter upp bättre belysning. Personerna som begår brott är ofta mörkrädda individer. Det försvårar för dem att genomföra inbrotten om de riskerar att bli upptäcka, säger Anders Oxelbrand.

Har polisen någon extra bevakning i centrum med tanke på det inträffade? – Vi är som vanligt ute med våra radiobilar och vi bevakar då även Algatan. Det är klart att vi skulle vilja ha 10 bilar som är ute och rör sig i Trelleborg, varav en skulle kunna patrullera runt de centralaste delarna hela tiden. Men så ser tyvärr inte verkligheten ut. Vi har inte de resurserna.

Relaterade artiklar