Laddar

Stök vid Vångavallen – kvinna skadades av bengal

(Uppdaterad 17.57) Polisen har haft hög närvaro i Trelleborg med anledning av den allsvenska premiären.

delningar

Med anledning av den allsvenska premiären mellan Trelleborgs FF och IFK Göteborg har polisen haft extra hög närvaro i Trelleborg under söndagen. ”Polisen arbetar tillsammans med arrangören för en säker, trygg och trevlig matchpremiär”, skriver polisen på sin hemsida.

Det är polisen tillsammans med ett 30-tal av polisens volontärer som har varit på plats i Trelleborg för att hjälpa matchbesökarna, och arbeta för att förhindra eventuella ordningsstörningar.

Strax efter klockan fyra meddelade polisen att flera bussar med Göteborgssupporters hade anlänt till Trelleborg. Enligt polisen var stämningen då god och inga ordningsstörningar hade rapporterats, men en halvtimme senare blev det stökigt.

I samband med insläppet blev det tumult vid sektionen för Göteborgssupportrar då två bengaler smälldes av en timme före avspark. Två personer omhändertogs vid sektion och drygt en timme senare omhändertogs ytterligare två för fylleri. Kort efteråt ska en kvinna i 20-årsåldern, ha sökt vård efter att hon bränts av en bengal.

– Om hon plockat upp den, eller om någon annan skadat henne, det framgår inte, säger Calle Persson vid polisen till Expressen.

Polisen uppger att kvinnan fått aska på sig och att en anmälan om misshandel har upprättats. Sammanlagt ska fem personer ha omhändertagits i samband med matchen.

Relaterade artiklar