Petra förverkligar sin dröm – öppnar skoaffär i Trelleborg

Under torsdagen öppnade Scorett återigen sin butik i Trelleborg. Men den här gången med ett nytt ansikte bakom disken. "När jag såg lokalen första gången så blev jag såld direkt" säger nya butiksägaren Petra Sahlin.

delningar

Under torsdagsmorgonen öppnade Scorett i Trelleborg igen, men den här gången med en helt ny ägare. Klockan tio välkomnade Petra Sahlin de första kunderna till hennes första egna butik.

– Butiken har drivits av Scorett själva, men nu kommer jag att driva den som franchise. Jag tycker jättemycket om det deras sortiment. Det är väldigt duktiga när det kommer till kvalité och har många egna märken. Det blir en lite personlig stil i butiken, men man kommer känna igen sig väldigt mycket från andra Scorettbutiker. Vi följer givetvis samma koncept, säger Petra Sahlin.

Tankarna om att driva en skobutik har funnits länge. Som fjortonåring drömde hon om att arbeta i skoaffärer, men karriären har istället gått via gatukök, Tetra Pak och skolvärlden innan hon såg att Scorett sökte en ny franchisetagare i Trelleborg.

– Då tänkte jag bara att det är något för mig. När jag såg lokalen första gången så blev jag såld direkt.

Är det här en dröm som går i uppfyllelse? – Ja, det är det verkligen. Jag har alltid älskat skor och tycker det är fantastiskt roligt att skapa olika outfits med hjälp av skor. Sedan är det väldigt kul att det i dag finns så många snygga skor, som är komfortabla att ha på sig på jobbet.

 

Medan många pratar om att butikerna stänger i Trelleborg i brist på lönsamhet, så går hon in och gör sin livs största satsning. Men den nya butiksägare tror på både på Trelleborgs framtid och sin egen.

– Jag tycker det känns som att staden växer väldigt snabbt i och med att det byggs på så många ställen. Jag tänker på Trelleborg på samma sätt som Limhamn eller Bunkeflostrand. Där var det ganska dött tidigare, men i och med att det byggs mycket där så kommer affärerna och det blir det ett levande centrum. Jag tror att Trelleborg är på väg i samma riktning, säger Petra Sahlin och fortsätter.

– Men så klart handlar det också om att var man väljer att handla. Om alla väljer att handla på sin hemort, så utvecklas så klart den lokala handeln. Jag älskar själv att både handla och fika i centrala Trelleborg. Så jag hoppas så klart att många väljer att komma hit och handla också.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar