Laddar

Personalen ska lämna kommunhuset så fort som möjligt

Trelleborgs kommun forsätter jakten på ett nytt förvaltningshus. Nu återstår tre alternativ.

delningar

Trelleborgs kommun fortsätter jakten på ett nytt rådhus, eller ett förvaltningshus som man hellre vill kalla det. Under onsdagens kommunstyrelsemöte togs beslutet att vidhålla tre alternativ för framtiden.

– Vi har gått från sex alternativ ner till tre. Vi kollar nu på brandstationenHerkules och Forumtomten i kombination med Trelleborgs AB. Vi hyr redan in oss i några av deras lokaler och det är ett alternativ att göra det även i framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson.

Den nuvarande rådhusbyggnaden håller fortfarande, men det är den östra och den västra flygeln som inte håller måttet.

– Personalen som arbetar i de sämsta delarna av huset ska kunna flyttas så fort som möjligt. Därför har vi lagt till en att-sats som gör att vi kan använda Herkules som alternativa lokaler till dess att vi har klart ett nytt förvaltningshus.

Exakt när den övriga personalen på rådhuset kan flyttas är ännu inte klart. Mycket handlar om vilket alternativ som politikerna till slut väljer.

– Jag är hoppfull kring att vi kan ha ett bra underlag till beslut i höst. Exakt när flytten kan ske är svårt att svara på. Det beror på om vi kan flytta in i ett hus som redan existerar eller om vi behöver göra ombyggnationer, säger Torbjörn Karlsson.

Kommer även politikerna att flytta från rådhuset? – Den gamla delen av rådhuset kommer vi ha kvar. I dagsläget sitter kommunalråden i de lokalerna och vi får diskutera om de kontoren ska vara kvar för kommunalråden. Ett annat alternativ är att de ska fungera som mötesrum i framtiden. Det har vi inte svaret på ännu.