Laddar

Patrick Winqvist: ”Varför ska vi bli imponerade av Östersund?”

Så ska Trelleborgs FF få succélaget på fall.

delningar

Östersunds FK har chockerat fotbollssverige och tagit Europa League med storm. Succélagets spelare är hett eftertraktade på marknaden, där storklubbarna jagar deras signaturer och nästa vecka tar laget sig an den engelska giganten Arsenal i en kittlande 32-delsfinal.

Men Östersund får ändå inte Trelleborgs FF:s tränare Patrick Winqvist att darra på knäna inför kvällens bortamatch i Svenska cupen.

I stället beskriver han det som en kul utmaning.

– All respekt till dem för att de är ett av Sveriges bästa lag just nu. Jag ser upp till deras sätt att arbeta på, med (Graham) Potter och hela resan som föreningen har gjort. Det är jättespännande. Men jag ser inte upp till Östersund som fotbollsförening, säger Patrick Winqvist.

Sedan utvecklar han:

– Jag är rätt härdad med sånt, och det tror jag spelarna också är. Det är inte ”wow” att möta Östersund. Jag kommer från Malmö FF, för mig är det fortfarande gigantiskt mycket större. Och Trelleborgs FF har fan också spelat i Europa och slagit ut storlag. Vi har gjort 15 fler allsvenska säsonger än Östersund har – så varför ska vi bli imponerade?, säger Patrick Winqvist.

Har ni identifierat några svagheter hos Östersund inför mötet? – De har svagheter som alla andra har och det har vi pratat om, men det finns ingen anledning att peka ut det och sen funkar det inte. Vi har mer pratat om styrkorna i vårt eget spel. Vi försöker bli tydligare i vårt anfallsspel än vi var i fjol, säger Patrick Winqvist.

Förutom tydligheten i anfallsspelet vill Patrick Winqvist framförallt se att spelarna vågar.

– Vi måste vara modiga i försvarsspel och anfallsspel och våga, säger tränaren och fortsätter:

– Sen behöver vi se att Östersunds skickligaste spelare inte har sina bästa dagar. Förra året gjorde Saman (Ghoddos) ett drömmål mot oss när han ligger och slår en volley i luften. Det går inte att försvara sig mot.

Samtidigt poängterar Winqvist att pressen ligger på Östersund.

– Det är på deras hemmaplan och de riskerar att missa Europaspel (genom att elimineras från Svenska cupen efter gruppspelet red. anm.) om de kryssar eller förlorar mot oss. Det är viktigt för oss att veta, säger han.

På TFF:s skadelista finns Salif Camara Jönsson, ordinarie målvakten Marko Johansson och mittfältsförvärven Sebastian Ohlsson och Oscar Johansson. Hela truppen finns i faktarutan nedan.

Östersunds FK–Trelleborgs FF Vad: Första gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Var: Jämtkraft arena, Östersund. När: Fredag, 19.00. Truppen: Dennis Petersson, Merlin Nuhanovic, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Victor Nilsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Mattias Håkansson, Zoran Jovanovic, Marcus Pode, Deniz Hümmet, Felix Hörberg Noah Christoffersson.

Relaterade artiklar