Laddar

Nytt Trelleborgsföretag satsar på nyttiga matlådor

Anders och Ronja Hansson har länge drömt om att driva ett företag tillsammans. Strax innan jul kom beskedet som gjorde det möjligt. Snart är det premiär för helt nya The Food Prep.

delningar

Trelleborgarna får snart ytterligare ett alternativ för att köpa mat. Men det rör sig inte om någon ny restaurang. Företaget The Food Prep satsar istället på matlådor med bra och näringsrik mat. Bakom idén står Anders och Ronja Hansson, två personer som tränar mycket och som förstår betydelsen av bra kost.

– Vi har haft tankar på ett sådant här företag länge. Jag jobbar som personlig tränare och driver Sydkustens Crossfit och pappa är kock. Problemet för oss var tillgången till ett kök där vi kan göra den här maten. Men precis innan jul fick pappa reda på att det fanns ett ledigt kök, och det passade oss perfekt. Sedan dess har det gått väldigt fort, nu kör vi och testar, säger Ronja Hansson.

Matlådorna kommer att beställas veckan före leverans. Sedan gör kockarna mat som kan hämtas ut på olika ställen i Trelleborg. All mat är anpassad för de som tränar mycket.

– De som är fysiskt aktiva hinner knappt handla. Ännu färre känner att de har  tid till att laga maten. Det här är ett sätt att köpa sig tid i den stressiga tillvaron som många har i dag, säger Anders Hansson.

– Många är duktiga på att träna men sämre på att ta tiden och göra bra mat. Många väljer att gå ut på restaurang men tyvärr är inte utbudet för näringsrik mat särskilt bra i Trelleborg. Då kan man få fem matlådor med bra mat som man hämtar ut här istället, fyller Ronja Hansson i.

Finns det ett stort intresse för den här typen av verksamhet? – Våra medlemmar på Crossfitklubben har önskat en sådan här tjänst i flera år, så vi vet att det finns ett stort intresse och ett behov. Vi lanserade vår hemsida nu i dagarna och vi har redan fått mail från Trelleborg, Höllviken och Malmö. Det har varit en väldigt bra respons så här långt.

Både Ronja och Anders är aktiva inom sporten Crossfit, för dem är en bra kost väldigt viktig för att de ska få ut det mesta av sin träning. Men även vanliga motionärer skulle känna stor skillnad av en mer näringsrik kost menar de.

– Vi kommer ha råvaror som alla behöver äta. Vi kommer också ha en del råd och recept på hemsidan med hur mycket du bör äta och vilka kompletterande mål som kan vara bra för dig, säger Ronja Hansson och fortsätter.

– Alla tjänar på att äta bättre. Kosten är en viktig del för att kunna få ut max av sin träning.

Första leveranserna för den nya satsningen kommer ske den 15 januari. Beställningarna öppnar under nästa vecka.