Laddar

Nyförvärvet har spräckt nollan: ”Skönt att öppna målkontot”

En tå på bollen och så hade TFF-förvärvet gjort sitt första allsvenska mål.

delningar

Trelleborg tappade en 1-0-ledning och föll hemma mot Örebro med 2-1. TFF:s andra förlust för säsongen.

Ett ljus i mörkret stavades Hümmet och Deniz i förnamn. Nyförvärvet från Gefle såg pigg ut och visade flera gånger prov på sin funktionella teknik.

Dessutom tåade han in sitt första mål i allsvenskan någonsin.

– Jag ska göra poäng, mål och assist så det är klart att det är skönt att öppna målkontot. Men det är tungt med förlusten eftersom jag tycker vi förtjänar mer, säger målskytten efter matchen.

Vad är dina spontana reaktioner kring matchen? – Det är riktgt tungt faktiskt, det är det. Jag känner att vi ändå försöker spela – sen är planen som den är och vädret och vinden – allt är emot oss, utvecklar Deniz Hümmet besviket.

En omtalad situation kom till i den första halvleken. Då ryckte Örebros Johan Mårtensson in i straffområdet, föll på ett utsträckt Alexander Blomqvist-ben och fick straff.

En straff som Nahir Besara slog in till 1-1. 2-1 gjorde samme Besara på en frispark.

– Enligt min åsikt får de in två billiga mål och jag tycker inte det är straff för fem öre.

Hur ser du på situationen? – Jag kollade reprisen i omklädningsrummet. ”Alex” går på boll och han rör knappt spelaren, han flyger upp i luften och så blåser han straff – helt fel i mina ögon.

Matchen präglades av svåra förhållanden. Det blåste så att flaggorna vajade snabbt och ofta stannade bollen tvärt i luften. Förhållandena kryddades också av en plan som skiftade mellan brunt och grönt.

– Man ska vara ärlig, man försöker kombinera och spela, men det är inte lätt alltså. Men man ska inte skylla på det – det är lika för båda lagen.

TFF-tränaren Patrick Winqvist var efter matchen inne på att hans lag hade gjort sig förtjänt av mer än den enda poängen laget fått ihop på de tre första matcherna.

Hümmet var inne på samma spår.

– Jag upplever inte att de har några lägen där de hotar oss. Vi trycker på och har nått läge, i övrigt är det jämnt så minst kryss i mina ögon. Med lite tur kanske vi till och med kunde knipt segern.

AllsvenskanTrelleborgs FF – Örebro SK 1-2 (1-1 )Målen: 1-0 (12) Deniz Hümmet, 1-1 (45) Nahir Besara (straff), 1-2 Nahir Besara (62)Varningar: Anton Tideman (19), Dennis Hadzikandunic (60), Trelleborg: Marko Johansson – Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen – Oscar Johansson (72), Robin Nilsson (ut 78), Erik Andersson, Victor Nilsson (ut 84) – Deniz Hümmet, Zoran Jovanovic Ersättare: Dennis Petersson, Sebastian Olsson (in 78), Marcus Pode, Felix Hörberg (in 84), Noah Christoffersson, Ottar Magnus Karlsson (in 73), Johan Brannefalk Arena: Vångavallen Publik: 2329

Relaterade artiklar