Nya trafikkontroller på vägarna – här kommer polisen att stå

Foto: Arne Forsell / Bildbyrån.

Därför är det extra många poliser på vägarna just nu.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu under vecka 19, mellan den 6 och 12 maj, genomför polisen en av många trafikinsatsveckor. Fokus för denna vecka är "Brott på väg".

Med brott på väg menas alla brott som sker på och i anslutning till väg. Enligt polisen använder många kriminella sig av vägen för att ta sig till och från en brottsplats.

"Därför riktar polisen extra uppmärksamhet mot huvudvägnätet som möjliggör snabba förflyttningar genom landet, det vill säga riksvägar och europavägar", skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Det är alltså de större vägarna i Sverige – riksvägarna och Europavägarna som kommer att få utökade poliskontroller under veckan.

– Internationella stöldligor använder sig generellt sett av huvudvägnätet för att göra stölder på många olika geografiska platser under kort tid. Dessa kan vi upptäcka vid våra kontroller, berättar Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen i ett pressmeddelande.

Men inte bara stöldgods utan även annat kan upptäckas vid polisens kontroller. Det kan röra sig om vapen och ammunition, narkotika eller efterlysta personer.

Vid en trafikkontroll utförs vid behov utlänningskontroller och ingående slagningar i polisens datasystem. För att nå ett så bra resultat som möjligt samverkar polisen med både interna och ibland även externa experter. Nykterheten hos fordonsförare och körkortsbehörigheter kontrolleras också.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar