Ny sajt guidar till Trelleborg – helt på spanska - Nyheter i Trelleborg - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Ny sajt guidar till Trelleborg – helt på spanska

Nu får de spansktalande sin egen guide till Trelleborg. Bakom projektet står elever på Söderslättsgymnasiet.

delningar

Trelleborg växer som turistort och därmed släpps allt mer information om staden på engelska. Men för de spanska turisterna finns det lite information. Det är något som eleverna på spanskaundervisningen på Söderslättsgymnasiet nu har ändrat på.

Tillsammans har elever från flera klasser släppt hemsidan Trelleburgo.se. Där har eleverna sammanställt information om staden, dess sevärdheter och diverse kändisar. All information på sidan är på spanska.

Bland annat kan de spansktalande läsa om TrelleborgenVångavallen och den populära meteorologen Nils Holmqvist från Anderslöv.

– Med projektet ” Trelleburgo” har spanskundervisningen blivit värdefull, eleverna blir producenter av information om sin egen stad samtidigt som vi utvecklar den digitala kompetensen och lär mer om multimodala texter och källkritik. Jag är väldigt stolt med resultatet. Det har aldrig tidigare skrivits så här mycket om Trelleborg på spanska, säger spanskaläraren Adriana Sturesson.

Samtidigt har eleverna uppmärksammats för deras fina arbete. De är en av dem tävlande i Webbstjärnan. Ett pris som syftar till att uppmärksamma fler att skapa hemsidor i sin undervisningen. Projektet är en del i Söderslättsgymnasiet arbete att implementera digitala inslag i undervisningen.