Laddar

Ny nattvandringsgrupp startar i Trelleborg: ”Behövs fler vuxna på stan”

Snart kan Trelleborg få en till nattvandringsgrupp. Målet är att få fler vuxna ute på stadens gator.

delningar

En ny nattvandringsgrupp vill etablera sig i Trelleborg. Det rör sig om föreningen Nattvandrarna. Organisationen finns över hela landet och ska inte förväxlas med Nattvandring.nu.

– Vi finns i många andra städer och vi är på gång att starta en grupp i Trelleborg också. Vi har fått in en del intresseanmälningar men söker främst en ledare för gruppen, säger föreningens Regionansvarige i Skåne

Varför känner ni att ni vill starta en grupp när det redan finns en nattvandringsgrupp i Trelleborg? – Det är vanligt att det finns flera nattvandringsgrupper i de svenska städerna. Det handlar inte om konkurrens utan om att vi behöver fler vuxna som är ute på gatorna och pratar med ungdomarna. Det skadar inte om man är två olika grupper, i stället så tycker jag att det gynnar Trelleborg.

Vad gör man som nattvandrare? – Det handlar om att skapa en god relation med ungdomarna och att vara en förebild. Man är absolut ingen polis. Vi vill inte att de ska lämna platsen när vi kommer, utan vi vill prata med dem och finnas där för dem.